Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-21 10:16:48 +0200 Οι συνηθέστερες απορίες κάθε μέλλουσας μαμάς και οι απαντήσεις τους. Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω;

Θέλω να γίνω μαμά. Θα τα καταφέρω; 470 900
Θέλω να γίνω μαμά. Χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τη μέλλουσα μαμά που επιθυμεί να μείνει έγκυος. Ξεπέρασε τους φόβους σου και νιώσε έτοιμη να γίνεις μάνα.

Αν μπορείς να κάνεις παιδί με σημερινούς όρους, δηλαδή αν είσαι γυναίκα, υγιής και σε αναπαραγωγική ηλικία, μείνε έγκυος και ζήσε τη χαρά και το θαύμα της μητρότητας.  Πρώτα όμως ακολούθησε μια σειρά χρήσιμων οδηγιών που θα σε βοηθήσουν να προσεγγίζεις την κατάσταση με πιο θετικό βλέμμα, αποκομίζοντας τελικά η ίδια τα οφέλη. 

Είμαι έτοιμη να γίνω μάνα;

Αν θέλεις να γίνεις μαμά «έτοιμη» μην περιμένεις πως θα είσαι ποτέ. Θα μεγαλώσεις και θα ωριμάσεις μέσα στην καινούργια κατάσταση. Μακάρι να συμβεί γρήγορα, ακόμα και στον επόμενο κύκλο σου, η μόνη συνταγή μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης είναι πάντα να ελπίζεις ευλαβικά χωρίς έπαρση και χωρίς να απελπίζεσαι.


• Φοβάμαι την εγκυμοσύνη.

Πώς να το ξεπεράσω; Μέσα στους εννιά μήνες (σοφό και ικανό διάστημα) θα ξεπεράσεις όλους τους φόβους σου για την εγκυμοσύνη, απλά  θα αναγκαστείς να τους αντιμετωπίσεις. Λίγο λίγο θα ξαναβρείς την χαμένη εμπιστοσύνη στη φύση σου. Θα δεις το σώμα σου να αλλάζει, να δυναμώνει και να εξελίσσεται μέχρι τον τοκετό.



• Θα τα καταφέρω;

Θα τα βγάλω πέρα; Ο εαυτός σου θα σε εντυπωσιάζει συνεχώς και με την καλή αλλά και με την κακή έννοια. Στο εξής όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη,  δεν θα κοιτάζεις μόνο το εαυτό σου, αλλά το μωρό που κρατάς στην αγκαλιά σου. Το μωρό θα σου χαρίσει έναν ρόλο ζωής που θα αξίζει την προσπάθεια.



• Θα χαλάσει το σώμα μου;

Αν θέλεις να γίνεις μαμά να ξέρεις πως δεν είναι τα κιλά το θέμα ούτε και το «πως θα ξαναγίνεις πιο γρήγορα όπως ήσουν πριν», εκτός αν εμφανίζεσαι στην τηλεόραση που κι εκεί οι celebrities περνούν μια περίοδο προσαρμογής. Οι επώνυμες μαμάδες είναι ωραίες γυναίκες όμως περνάνε δύσκολα για να απολαύσουν αυτό που για τις άλλες γυναίκες θεωρείται αυτονόητο -γι αυτό και οι ιστορίες τους «πουλάνε».



• Θα αλλάξει η ζωή μου; 

Αναρωτιέσαι όταν θα γίνεις μάνα «θα αλλάξει η ζωή σου»; Ναι, θα αλλάξει! Μα όταν έρθει το μωρό θα έχεις ήδη αλλάξει κι εσύ. Η μητρότητα έχει κόπο αλλά έχει και καρπούς όπως ότι πια αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τον κόσμο, είσαι υπεύθυνη για ακόμα μία ύπαρξη κι έτσι αποκτάς μεγαλύτερη κατανόηση και αντοχές για τον κόσμο γύρω σου.

Η απόφαση είναι απόφαση ζωής. Και είναι δική σου!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας