Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-21 15:42:03 +0300 Είναι πολύ σημαντικό, στην αρχή της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μητέρα να υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις Η σημασία του προγεννητικού ελέγχου

Η σημασία του προγεννητικού ελέγχου

Η σημασία του προγεννητικού ελέγχου 470 900
Είναι πολύ σημαντικό, στην αρχή της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μητέρα  να υποβάλλεται  σε εργαστηριακές εξετάσεις

Ο έλεγχος γίνεται για να ελεγχθεί εάν είναι υγιής ή πάσχει από κάποιο νόσημα που μπορεί  να επηρεάσει κι αυτήν αλλά και το κυοφορούμενο έμβρυο.
Οι συνήθως ζητούμενες εξετάσεις είναι: Ομάδα-Rhesus αίματος, Γενική αίματος, επίπεδα σακχάρου και ουρίας, γενική εξέταση ούρων και έλεγχος αντισωμάτων για το σύμπλεγμα ασθενειών με το ακρωνύμιο TORCH όπως έχει επικρατήσει, δηλ.
•    T – Toxoplasmosis / Toxoplasma gondii Τοξόπλασμα
•    Ο – Other infections (άλλες λοιμώξεις) Σύφιλις, Ηπατίτιδα β και AIDS
•    R – Rubella Ερυθρά
•    C – Cytomegalovirus  CMV  κυτταρομεγαλοϊός
•    H – Herpes simplex virus απλός έρπης

Οπωσδήποτε χρειάζεται και ένας καρδιολογικός έλεγχος, διότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το καρδιαγγειακό σύστημα είναι κυρίως εκείνο που υφίσταται την μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Επομένως πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει εφεδρείες για την περίοδο των 9 μηνών της κύησης.
Στον προγεννητικό έλεγχο δεν πρέπει να παραβλεφθούν φυσικά να γίνουν και τα απαραίτητα υπερηχογραφήματα με τα οποία αξιολογείται η γενική εικόνα της μητέρας (ινομυώματα, κύστες οωθηκών κ.α.), επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του εμβρύου μέσα στην κοιλότητα της μήτρας και διαπιστώνεται η καρδιακή του λειτουργία,  προσδιορίζεται η ηλικία της κύησης. Σε σημαντικό επίσης βαθμό μπορεί  να εντοπισθεί η έκτοπη ή πιθανή πολύδυμη κύηση. Στο πρώτο τρίμηνο γίνεται επίσης & το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας, με το οποίο σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις προβλέπει το σύνδρομο Down.
Στο Τμήμα Υπερήχων και Εμβρυομητρικής Ιατρικής της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, διενεργούμε όλες τις απαραίτητες υπερηχογραφικές εξετάσεις που απαιτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας