Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-11 13:44:12 +0300 Εννιά συμβουλές για τις πρώτες διακοπές του μωρού από τη Ζέτα Δούκα! Η μαμά Ζέτα συμβουλεύει...

Η μαμά Ζέτα συμβουλεύει...

Η μαμά Ζέτα συμβουλεύει... 470 900
Εννιά συμβουλές για τις πρώτες διακοπές του μωρού από τη Ζέτα Δούκα!

Η Ζέτα Δούκα μπήκε πρόσφατα στο κλαμπ των μαμάδων και απολαμβάνει τη νέα της καθημερινότητα.

 

Τι υπέροχο πραγμα ο θηλασμός και για το μωρό και για την μητέρα! Τι υπέροχο δώρο το μητρικό γάλα! Όσον αφορά στο βάρος του μωρού, οι ειδικοί συμβουλεύουν: Εφ'όσον το παιδί θηλάζει κανονικά ζυγίστε το μία ή δύο φορές τον μήνα. Μωρά που δεν είναι άρρωστα και τρέφονται κανονικά, συνήθως το βάρος που παίρνουν κυμαίνεται από 20 έως 30 γραμμάρια το πολύ την ημέρα, για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους. Μετά τον τρίτο μήνα η ημερήσια αύξηση σε βάρος μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι ένα φυσιολογικό βρέφος τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του θα έχει μια αύξηση στο βάρος του από 600-900 γραμμάρια ή και περισσότερο τον μήνα. Αν όμως υπάρξει μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω αλλά κυρίως προς τα κάτω από τα όρια αυτά, ο παιδίατρος είναι ο μόνος ειδικός για να κρίνει και να αποφασίσει αν η απόκλιση αυτή είναι ανησυχητική ή όχι. Μετά τον τρίτο μήνα η αύξηση του βάρους συνήθως μειώνεται σε 300 ή 600 γραμμάρια τον μήνα, και μετά τον πέμπτο ακόμα περισσότερο. Μετά την γέννηση σχεδόν όλα τα νεογέννητα χάνουν βάρος. Θα ξαναπάρουν το χαμένο βάρος τους, μέσα σε 10 έως 15 ημέρες μετά την γέννηση τους. Θα διπλασιάσουν το βάρος τους, γύρω στον 4ο μήνα της ζωής τους. Θα το τριπλασιάσουν γύρω στον 1ο χρόνο της ζωής τους και θα το τετραπλασιάσουν, γύρω στα δύο τους χρόνια. Κατά την διάρκεια του δεύτερου χρόνου της ζωής τους, το βάρος τους αυξάνεται κατά 250gr τον μήνα. Συρταριερα και ζυγαριά απο το @thebabycity!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης zetadouka (@zetadouka) στις

 

Η όμορφη ηθοποιός βρίσκεται στη Σίφνο απολαμβάνοντας τις πρώτες διακοπές με το μωρό της και δίνει τις δικές της συμβουλές στις νέες μανούλες. Το θέμα; Οι πρώτες διακοπές με το μωρό! 

Για να είμαστε λοιπόν τέλεια προετοιμασμένες, η μαμά Ζέτα συμβουλεύει...

"1. Το μωρό μπορεί να κολυμπήσει εφόσον μπορεί να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του (συνήθως μετά τον 5ο μήνα), ενώ επιβάλλεται το μωρό είτε να φορά σωσίβιο είτε να βρίσκεται μέσα σε ειδική σαμπρέλα και πάντα υπό την διαρκή παρουσία του γονιού.

2. Αν το μωρό είναι μικρότερο των 5 μηνών, μπορείτε να το βρέξετε με λίγο θαλασσινό νερό ή να το κρατήσετε μερικά λεπτά για να πλατσουρίσει τα πόδια του.

3. Η θερμοκρασία της θάλασσας πρέπει να μην είναι υπερβολικά χαμηλή, γιατί τα μωρά δε μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι μεγάλοι. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε το μωρό στη θάλασσα όταν είναι πολύ κρύα.

4. Βεβαιωθείτε από τον παιδίατρο ότι μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό στη θάλασσα, καθώς μερικά βρέφη έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και μπορεί με το θαλασσινό νερό να παρουσιάσουν σπυράκια ή εκζέματα.

5. Το μωρό πρέπει να φορά απαραιτήτως αντηλιακή κρέμα ειδική για βρέφη, σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, η οποία πρέπει να ανανεώνεται αν το μωρό βραχεί.

6. Το καπέλο είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν έχει συννεφιά. Αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου μέχρι το παιδί να φτάσει 2-2,5 ετών.

7. Αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το μωρό πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο γλυκό νερό. Φροντίστε, λοιπόν, να πηγαίνετε σε παραλίες που έχουν ντουζιέρα.

8. Όση ώρα το μωρό είναι στην παραλία θα πρέπει να φορά λευκό μπλουζάκι, ακόμα κι αν βρίσκεται κάτω από την σκιά της ομπρέλας.

9. Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό το μωρό εκτεθειμένο στον ήλιο."

 

Πρώτες διακοπες με το μωρο! Καρότσι @inglesinagr, διακριτικό αυτοκινήτου δια χειρός @katesapari! 1. Το μωρό μπορεί να κολυμπήσει εφόσον μπορεί να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του (συνήθως μετά τον 5ο μήνα), ενώ επιβάλλεται το μωρό είτε να φορά σωσίβιο είτε να βρίσκεται μέσα σε ειδική σαμπρέλα και πάντα υπό την διαρκή παρουσία του γονιού. 2. Αν το μωρό είναι μικρότερο των 5 μηνών, μπορείτε να το βρέξετε με λίγο θαλασσινό νερό ή να το κρατήσετε μερικά λεπτά για να πλατσουρίσει τα πόδια του. 3. Η θερμοκρασία της θάλασσας πρέπει να μην είναι υπερβολικά χαμηλή, γιατί τα μωρά δε μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι μεγάλοι. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε το μωρό στη θάλασσα όταν είναι πολύ κρύα. 4. Βεβαιωθείτε από τον παιδίατρο ότι μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό στη θάλασσα, καθώς μερικά βρέφη έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και μπορεί με το θαλασσινό νερό να παρουσιάσουν σπυράκια ή εκζέματα. 5. Το μωρό πρέπει να φορά απαραιτήτως αντηλιακή κρέμα ειδική για βρέφη, σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, η οποία πρέπει να ανανεώνεται αν το μωρό βραχεί. 6. Το καπέλο είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν έχει συννεφιά. Αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου μέχρι το παιδί να φτάσει 2-2,5 ετών. 7. Αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το μωρό πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο γλυκό νερό. Φροντίστε, λοιπόν, να πηγαίνετε σε παραλίες που έχουν ντουζιέρα. 8. Όση ώρα το μωρό είναι στην παραλία θα πρέπει να φορά λευκό μπλουζάκι, ακόμα κι αν βρίσκεται κάτω από την σκιά της ομπρέλας. 9. Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό το μωρό εκτεθειμένο στον ήλιο.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης zetadouka (@zetadouka) στις

 

Το καλοκαίρι η προστασία από τον ήλιο είναι το Α και το Ω, όχι μόνο για το μωρό μας, αλλά και για εμάς. Δεν ξεχνάμε λοιπόν...

Για το μωρό

Για το μαμά

Δείτε ακόμα περισσότερες εκπτώσεις σε αντιηλιακά για εσάς και το μωρό σας!

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Ας το απολαύσουμε!

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας