Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-28 14:53:54 +0300 Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις νεογέννητων σε εικόνες. Η μαγεία του θηλασμού

Η μαγεία του θηλασμού

Η μαγεία του θηλασμού 470 900
Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις νεογέννητων σε εικόνες.

Ο θηλασμός είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα της φύσης. Μοναδικές στιγμές και πρωτόγνωρα συναισθήματα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το μωρό μας. 

Νεογέννητα μωρά τοποθετούνται στην κοιλιά της μαμάς τους και ενστικτωδώς κινούνται προς το στήθος της. Μία σειρά από φωτογραφίες αποδεικνύει ότι τα μικροσκοπικά αυτά πλασματάκια έχουν πολύ ισχυρά ένστικτα και πως για ορισμένα πράγματα, έχει φροντίσει η ίδια η φύση από μόνη της.   

 

"Είναι πραγματικά μοναδικά τα ένστικτα που έχει ένα μωρό. Κάναμε αυτό το πείραμα για να δούμε τις αντιδράσεις τους και εντυπωσιαστήκαμε. Μάλιστα, όταν προσπαθήσαμε να απομακρύνουμε μωρά από τις μητέρες τους, αυτά έκλαιγαν καθώς αισθάνονταν να χάνουν τον προσανατολισμό τους." δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας.

Η ενστικτώδης αντίδρασή ενός μωρού να κινηθεί προς το στήθος της μαμάς του, συνδέεται άμεσα με τις αισθήσεις του και κυρίως με την όσφρηση και την αφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θηλή της νέας μαμάς μυρίζει όπως το αμνιακό υγρό, μία μυρωδιά αρκετά οικεία για το νεογέννητο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμβουλεύει τις νέες μανούλες να θηλάζουν τα μωρά τους μέσα στην πρώτη μισή με μία ώρα από τη στιγμή που τα φέρνουν στον κόσμο καθώς αυτό μπορεί να ρυθμίσει καλύτερα τη θερμοκρασία τους και να βοηθήσει στην παραγωγή γάλακτος. 

'

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας