Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-05 21:28:12 +0200 Πώς τα βγάζουμε πέρα με δύο παιδιά κάτω των δύο ετών; Πως θα τα καταφέρετε με δύο μωρά

Πως θα τα καταφέρετε με δύο μωρά

 Πως θα τα καταφέρετε με δύο μωρά 470 900
Πώς τα βγάζουμε πέρα με δύο παιδιά κάτω των δύο ετών;

Ένα παιδί φέρνει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, η κούραση μόνιμη και δεν καταλαβαίνουμε πώς περνάει η μέρα! Τι κάνουμε λοιπόν όταν έρχεται ένα ακόμα μωρό στην οικογένεια και τα πράγματα δυσκoλεύουν; Το παν είναι να διατηρούμε τις ισορροπίες. 

Έχουμε το μεγάλο από κοντά
Όσο μεγαλώνει το πρώτο παιδί, τόσο πιο εύκολο θα είναι να παίζει και να περνάει περισσότερη ώρα μόνο του. Αν και αυτό μας βολεύει κάποιες φορές, επιδιώκουμε τη συμμετοχή του στη φροντίδα του μωρού. Έτσι ενισχύεται η σχέση μεταξύ τους και το μεγάλο νιώθει ότι βοηθάει με τον τρόπο του το αδερφάκι του αλλά και εμάς.

Αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ
Η καθημερινότητα με δύο μωρά μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική. Αποβάλουμε όσο μπορούμε το στρες από τη ζωή μας, απολαμβάνουμε τις καλές και τις κακές στιγμές και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με χιούμορ! Έτσι, όλα θα μας φανούν πολύ πιο εύκολα!

Ενοχές, τέλος!
Τα δύο παιδιά έχουν διαφορετικές ανάγκες και υπάρχουν φορές που είναι αδύνατον να μοιράσουμε το χρόνο μας ισόποσα. Μπορεί να αισθανόμαστε τύψεις εκείνη τι στιγμή αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο!

Με το ... μαλακό
Ακριβώς επειδή πλέον η καθημερινότητα είναι αρκετά ζόρικη και ο χρόνος μας περιορισμένος, ξέρουμε τις δυνάμεις μας και δεν προσπαθούμε για το ακατόρθωτο.  Με υπομονή και επιμονή όλα θα γίνουν!

Πηγή: today.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας