Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-17 21:04:43 +0200 Ο θηλασμός μέσα στις πρώτες εικοσιτέσσερις ώρες ζωής ενός μωρού καθορίζει την υγεία του. Η έρευνα της Unicef για το θηλασμό

Η έρευνα της Unicef για το θηλασμό

Η έρευνα της Unicef για το θηλασμό 470 900
Ο θηλασμός μέσα στις πρώτες εικοσιτέσσερις ώρες ζωής ενός μωρού καθορίζει την υγεία του.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Unicef, περίπου 77 εκατομμύρια μωρά σε όλον τον κόσμο δεν απολαμβάνουν τα οφέλη του έγκαιρου θηλασμού. Ο έγκαιρος θηλασμός, δηλαδή ο θηλασμός του μωρού το πρώτο 24ωρο της ζωής του, καθώς και η άμεση επαφή με το δέρμα της μαμάς, μειώνει τις πιθανότητες του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου έως και 80%.

"Είναι πολύ σημαντικό για ένα μωρό να καταναλώσει μητρικό γάλα το πρώτο 24ωρο της ζωή του, μέσω της απίστευτης εμπειρίας του θηλασμού. Ο έγκαιρος θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αιφνίδιου θανάτου, αυξάνει τη ροή του γάλακτος για τη νέα μαμά και αυξάνει τις πιθανότητες αποκλειστικού θηλασμού. Εάν όλα τα μωρά από τη γέννησή τους μέχρι και τον έκτο μήνα, τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα, 800.000 ζωές θα σώζονταν κάθε χρόνο." είπε η France Begin, σύμβουλος στον τομέα Διατροφής της Unicef. 

Το εκπληκτικό ωστόσο είναι, ότι σε χωρες της Αφρικής και της Ασίας, είναι πιο πιθανό οι νέες μητέρες να θηλάσουν αποκλειστικά το μωρό τους από ότι σε πιο ανεπτυγμένες χώρες όπου οι γυναίκες γεννούν με τη βοήθεια γιατρών και μαιών. Αυτό συμβαίνει γιατί στις ανεπτυγμένες χώρες επικρατεί η άποψη ότι το έτοιμο βρεφικό γάλα έχει τα ίδια οφέλη με το μητρικό, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

"Το μητρικό γάλα είναι το πρώτο φυσικό εμβόλιο για ένα μωρό, η πρώτη και η καλύτερη προστασία για τις αρρώστιες και τις ασθένειες. Ο θάνατος των νεογέννητων αντιστοιχεί στους μισούς θανάτους παιδιών κάτω των 5 ετών και το θηλασμός όπως έχει αποδειχθεί κάνει τη διαφορά."

Σήμερα, 1η Αυγούστου, ξεκινάει στο εξωτερικό η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες να θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους και  τις παροτρύνουν μάλιστα να βγάλουν τη δική τους "brelfie", δηλαδή μία selfie την ώρα που θηλάζουν και να τη μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους. 

 

 

 

 

 

Scary for me to post this BUT it's World Breastfeeding Week!! #brelfie #normalisebreastfeeding #dontbescared

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Deb Simpson (@debb_simpso) στις

Πηγή: babble.com 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας