Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-02 11:46:12 +0200 5+1 παιχνίδια για την εκπαίδευση στην τουαλέτα. Έτσι θα γίνει η εκπαίδευση για την τουαλέτα ... παιχνιδάκι!

Έτσι θα γίνει η εκπαίδευση για την τουαλέτα ... παιχνιδάκι!

Έτσι θα γίνει η εκπαίδευση για την τουαλέτα ... παιχνιδάκι! 470 900
5+1 παιχνίδια για την εκπαίδευση στην τουαλέτα.

Τη μία ακούμε το πρώτο του κλάμα και την άλλη, χωρίς καλά καλά να καταλάβουμε πώς πέρασαν τόσο γρήγορα οι μήνες, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στις πάνες μία για πάντα!

Η μετάβαση από την πάνα στο γιο γιο δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και ευρηματικότητα!

1. Πώς καταλαβαίνουμε ότι πρέπει πάμε τουαλέτα;
Βάζουμε δύο ποτήρια δροσερό νερό, ένα για εμάς και ένα για το μικρό μας. Εξηγήγουμε στο μικρό μας, όσο πιο απλά γίνεται, ότι το ρόφημα που πίνουμε, κάνει ένα ταξίδι. Από το στόμα το νιώθουμε (λόγω του οτι είναι παγωμένο) να πηγαίνει στο στομάχι μας και στη συνέχεια πρέπει να βγει από το σώμα μας.  

Του εξηγούμε πώς νιώθουμε όταν το νεράκι θέλει να βγει από το σώμα μας και ότι όταν συμβαίνει αυτό πηγαίνουμε αμέσως στην τουαλέτα.

2. Μαθαίνουμε τι τρώμε
Είναι πολύ σημαντικό για το μικρό να αντιλαμβάνεται τις λειτουργίες του σώματός του. Του εξηγούμε ότι όταν τρώμε, το φαγητό που μασάμε και καταπίνουμε, πάει στο στομαχάκι μας. Από εκεί το φαγητό ξεκινάει ένα άλλο ταξίδι με σκοπό να βγει και πάλι από το σώμα μας. 

Αφου περάσει λίγη ώρα από την ώρα του φαγητού, το ρωτάμε που πιστεύουμε ότι βρίσκεται το φαγητό και του λέμε τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να το αποβάλουμε. 

3. Αγώνας δρόμου
Αφού πλέον το μικρό μας καταλαβαίνει τα σημάδια, πρέπει και να μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα εγκαίρως. Για αυτό, παίζουμε "αγώνα δρόμου" και κάθε φορά που θέλουμε τουαλέτα, τρέχουμε.

4. Ένα τραγουδάκι για την περίσταση
Πολλά παιδιά δε νιώθουν άνετα στο γιο γιο. Για αυτό δημιουργούμε ένα τραγουδάκι και κάθε φορά που το μικρό μας χρησιμοποιεί το γιο γιο του, το τραγουδάμε. 

5. Κάνουμε φούσκες
Παίρνουμε ένα μπουκαλάκι με σαπούνι και νερό για φούσκες και κάθε φορά που το μικρό μας κάθεται στο γιο γιο και προσπαθεί να κάνει την ανάγκη του, του το δίνουμε να παίξει. Με αυτόν τον τρόπο και θα ξεχαστεί αλλά και θα "σφιχτεί" παραπάνω την ώρα που φυσάει για να δημιουργηθούν οι φούσκες.

6. Η κάρτα με τα αυτοκόλλητα
Φτιάχνουμε μία κάρτα και την κολλάμε στην κουζίνα, στο σαλόνι, ή στο παιδικό δωμάτιο. Κάθε φορά που το μικρό μας πάει τουαλέτα, βάζουμε σε αυτήν την κάρτα και από ένα αυτοκόλλητο. Στόχος είναι να γεμίσει όλη η κάρτα και μετα να φτιάξουμε μία  μεγαλύτερη!

 

Πηγή: motherandbaby.co.uk

 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας