Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-10 16:49:33 +0300 Τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε ως νέοι γονείς. Επειδή θα γίνουμε γονείς αυτό δε σημαίνει ότι...

Επειδή θα γίνουμε γονείς αυτό δε σημαίνει ότι...

Επειδή θα γίνουμε γονείς αυτό δε σημαίνει ότι... 470 900
Τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε ως νέοι γονείς.

Μία από τις πιο επίπονες διαδικασίες κατά τους πρώτους και πιο δύσκολους μήνες του μωρού σας είναι η μετατροπή σας σε γονείς. Το παιδί σας ουσιαστικά είναι ένας ξένος και είναι σχεδόν αδύνατο να μην κάνετε κάποιο λάθος. Είναι φυσιολογικό, είστε σε μια συνεχή διαδικασία μάθησης, αν και μπορείτε να αποφύγετε μερικά από τα πιο συχνά λάθη, αν τα γνωρίζετε εκ των προτέρων.

Ας δούμε μερικά από αυτά αλλά και πως θα τα λύσουμε!

 

Είμαστε γονείς ... και άνθρωποι

Καθώς  τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν, είναι βολικό να δραματοποιούμε την κατάσταση από το πρώτο λεπτό και να υποθέτουμε ότι, αν και είναι αλήθεια πως το μωρό φέρνει τόνους ευτυχίας με τον ερχομό του, η φροντίδα του συνεπάγεται επίσης πολύ κούραση και μια ριζική αλλαγή στις συνήθειες μας, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Έτσι για να αποφύγετε ορισμένες ανεπιθύμητες καταστάσεις θα πρέπει να προσαρμοστείτε καλύτερα ακολουθώντας τρεις χρυσούς κανόνες: να βάζετε προτεραιότητες, να οργανώνεστε καλά και, αν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Εκτός πραγματικότητας

Στις μέρες μας η αποκτήση απογόνου γίνεται σχετικά αργά. Αυτό συνεπάγεται πως η άφιξη ενός μωρού στην οικογένεια γίνεται ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Και ενώ αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, εν τούτοις έξω από το σπίτι μας μπορεί να μην έχει τόση σημασία όση πιστεύουμε. Γι 'αυτό, μην χάνετε τη μεγάλη εικόνα, επικεντρώνοντας όλη σας την προσοχή στο να ακολουθείτε συγκεκριμένες οδηγίες αλλά να θυμάστε ότι παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα και, ως εκ τούτου, δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που αποκτούν ένα μωρό. Χαλαρά!

Ελεύθερος χρόνος

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι αφού τα νεογέννητα μωρά ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στον ύπνο, θα έχουν αρκετό χρόνο για να ασχοληθούν με άλλα πράγματα. Μεγάλο λάθος. Με το ένα και το άλλο, μόλις που μένει ένα λεπτό για να κάνετε κάτι που δεν είναι σχετικό με το μωρό σας και η μέρα περνάει, σε γενικές γραμμές, με μια ανάσα. Μπορεί να σας μείνει λίγος ελεύθερος χρόνος, αλλά πολύ λιγότερος από ό, τι νομίζατε, γι’αυτό καλύτερα να είναι ξεκάθαρο εκ των προτέρων.

Ακολουθώντας τυφλά τις συμβουλές

Περιοδικά, βιβλία, τηλεόραση, φίλοι, η μητέρα ... όλοι θα σας βομβαρδίσουν με συμβουλές για την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τη φροντίδα του μωρού. Αντί να ακούτε υπομονετικά και να προσπαθείτε να κάνετε ό,τι σας λένε, πρέπει να είναι σαφές τι είδους γονείς θέλετε να είστε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών, αφού σιγουρευτείτε οτι είναι της ίδιας φιλοσοφίας με εσάς. Οι καλύτεροι είναι: ο γυναικολόγος σας, η μαία και στη συνέχεια ο παιδίατρός σας.

Οι διαφωνίες μεταξύ του ζευγαριού

Είναι ο νόμος της ζωής: το μωρό πρόκειται να γίνει το κέντρο της προσοχής στο σπίτι, και όχι μόνο τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες της ζωής του. Οι γονείς πρέπει να δώσουν ένα μέρος του εαυτού τους για τη φροντίδα των απογόνων τους και να αντιληφθούν ότι δεν είναι πλέον απλά ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσετε στο άλλο άκρο. Θα πρέπει να βρείτε χρόνο για να μιλήσετε, να συζητήσετε για το πώς αισθάνεστε, και ενώ τις πρώτες εβδομάδες είναι αναμενόμενο να αφήσετε στην άκρη τη σεξουαλική σας ζωή, δεν πρέπει να την παραμελίσετε. Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από γονείς είμαστε και σύζυγοι.

Υπερβολική ανησυχία

Πολλοί νέοι γονείς ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο διαβάζοντας και ανησυχώντας για όλα τα άσχημα που μπορεί να συμβούν στο μωρό τους, σε σημείο που γίνονται σχεδόν παρανοϊκοί και δεν αφήνουν κανέναν και τίποτα να τα πλησιάσει. Κάθε φορά που υποψιάζεστε οτι κάτι συμβαίνει στο παιδί σας, μην βάζετε με το μυαλό σας το χειρότερο, κάνοντας αβάσιμες υποθέσεις. Είναι καλύτερα να σας καθοδηγήσει η διαίσθησή σας και να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, καθώς θα λύσει όλες σας τις απορίες.

Έξοδα μεγαλύτερα από το αναμενόμενα

Αν και δεν μας αρέσει να το παραδεχτούμε, πολλά από τα πράγματα που αγοράζουμε για ένα νεογέννητο είναι περισσότερο ιδιοτροπίες δικές μας παρά ανάγκες  του μωρού. Ένα μωρό χρειάζεται πολύ λιγότερα από ό,τι νομίζουν οι γονείς, όπως για παράδειγμα μόνο ένα μέρος για να κοιμηθεί. Προκειμένου να μην βρεθείτε με αρνητικούς προϋπολογισμούς, αγοράστε μερικά πράγματα που χρειάζεστε, δανειστείτε κάποια ή ακόμα ζητήστε τα ως δώρα. Σε καμία περίπτωση μην γεμίσετε το σπίτι με πράγματα που δεν είστε βέβαιοι ότι θα τα χρησιμοποιήσετε ή θα τα έχετε ανάγκη, καθώς σε λίγους μήνες δεν θα σας εξυπηρετούν και δεν θα ξέρετε τι να τα κάνετε. Αν πάλι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γονιών, μόλις δεν τα χρησιμοποιήτε πια, χαρίστε τα!

Οι τρεις μεγαλύτερες ανησυχίες

Όταν το μωρό είναι πια στο σπίτι, αρκεί ηρεμία και καλή διάθεση! Από αυτό το σημείο κι έπειτα υπάρχουν τρία πράγματα που αφορούν κυρίως στους γονείς: η διατροφή, ο ύπνος και το κλάμα του νεογέννητου.

 

Πηγή: webconsultas.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας