Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-28 17:09:24 +0300 Τα 4+1 μυστικά που κανείς δε θα μας πει! Εκπαίδευση στην τουαλέτα!

Εκπαίδευση στην τουαλέτα!

Εκπαίδευση στην τουαλέτα! 470 900
Τα 4+1 μυστικά που κανείς δε θα μας πει!

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, είναι αλήθεια. Σαν χθες θυμόμαστε την ημέρα που το φέραμε στον κόσμο κι όμως έχουν περάσει ένα, δύο, τρία, τέσσερα χρόνια! Έρχεται λοιπόν κάποια στιγμή, που πρέπει να πούμε αντίο στην πάνα μια για πάντα και να εκπαιδεύσουμε το μικρό μας να χρησιμοποιεί αρχικά το γιογιο και έπειτα την τουαλέτα!

Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία με συμβουλές για το πώς θα το πετύχουμε αυτό, πολλά από τα οποία υπόσχονται αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν! «Κάντε ένα, δύο , τρία πράγματα και το μωρό σας θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιο σε τρεις μέρες!»

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μαμάδες ψάχνουμε την πιο σύντομη και αποτελεσματική λύση,  για να το πετύχουμε αυτό, και ανατρέχουμε ώρες ολόκληρες στο διαδίκτυο, σε περιοδικά και σε ειδικά βιβλία. Όταν όμως έρχεται η ώρα που πρέπει να κάνουμε τη θεωρία πράξη, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά!

Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς! Η εκπαίδευση στο γιογιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, πρέπει όμως να γίνει! Πριν λοιπόν ξεκινήσετε κι εσείς την υπερπροσπάθειά σας, πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα που θα σας προϊδεάσουν, για όσα θα ακολουθήσουν:

  1. Είναι πιθανό να περιμένετε, μέχρι το παιδί σας να γίνει τριών ή τεσσάρων!

Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν τα παιδιά κλείνουν τα δύο είναι και η ιδανική ηλικία, για να αποχωριστούν την πάνα μια για πάντα. Πολλές φορές όμως, αυτό δε γίνεται σε μία εβδομάδα, ούτε σ’ ένα μήνα. Χρειάζεται περισσότερος καιρός, οπότε αν και το δικό σας  κάνει πείσματα, μην απογοητευτείτε! Με επιμονή και φυσικά υπομονή, θα τα καταφέρετε!

  1. Είναι εξουθενωτικό!

Από την ημέρα που θα κάνετε την πρώτη προσπάθεια να εκπαιδεύσετε το μικρό σας να χρησιμοποιήσει το γιογιο του, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα που θα το κρατάτε για ώρες ολόκληρες κι αυτό θα κλαίει και θα ουρλιάζει! Προετοιμαστείτε! Η διαδικασία αυτή θα σας εξουθενώσει σωματικά και ψυχολογικά, όταν όμως τα καταφέρει, θα νιώσετε τόσο μα τόσο περήφανη!

  1. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε πολλές φορές...

Αν νομίζετε ότι η δυσκολία έγκειται μόνο στο να μάθετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί το γιογιο, κάνετε λάθος. Είναι λογικό στην προσπάθεια να συμβούν και μικροατυχήματα που θα επαναληφθούν ουκ ολίγες φορές! Εφοδιαστείτε με γάντια, άφθονα καθαριστικά και όλα θα πάνε καλά!

  1. Δε θα έχουν όλα όσα διαβάζετε αποτέλεσμα!

Οι συμβουλές που έχουμε ακούσει ή έχουμε διαβάσει γι’ αυτό το θέμα είναι άπειρες, δε σημαίνει όμως ότι θα έχουν όλες αποτέλεσμα στη δική μας περίπτωση. Κάποιες μπορεί όντως να μας βοηθήσουν, ενώ κάποιες άλλες όχι. Βρείτε τη μέθοδο και τα κόλπα που σας εξυπηρετούν και εφαρμόστε τα!

  1. Μαντέψτε! Δε θα πετύχετε το στόχο σας σε 3 μέρες!

Αν και  πολλοί ειδήμονες υπόσχονται αποτελέσματα σε 3 ημέρες, αυτό είναι μάλλον ακατόρθωτο! Το να μάθετε στο παιδί  σας να χρησιμοποιεί το γιογιο είναι μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη και μετά από χρόνια θα τη θυμάστε με συγκίνηση. Όσο λοιπόν και αν ζορίζεστε αυτή τη στιγμή, να απολαμβάνετε κάθε λεπτό και ζείτε την κάθε στιγμή!

 

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας