Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-28 14:00:16 +0300 Νέα εξέταση αίματος συμβάλει στη διάγνωση της επιλόχειας κατάθλιψης. Επιλόχειος κατάθλιψη

Επιλόχειος κατάθλιψη

Επιλόχειος κατάθλιψη 470 900
Νέα εξέταση αίματος συμβάλει στη διάγνωση της επιλόχειας κατάθλιψης.

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές νέες μαμάδες και τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες μελέτες πάνω σε αυτό το θέμα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 66 μέλλουσες μαμάδες, ψυχικά και σωματικά υγιείς. Στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους μέτρησαν τα επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα τους και έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, εξέτασαν την ψυχολογική τους κατάσταση. Ανάμεσα στις 66 γυναίκες, οι 13 είχαν ιστορικό κατάθλιψης, και όσο πιο υψηλά ήταν τα επίπεδα οξυτοκίνης, τόσο πιο έντονα ήταν τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης. 

Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν τις αϋπνιες, το ξύπνημα τις πολύ πρωινές ώρες, το άγχος και τους έντονους και ξαφνικούς πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος, ιδιαίτερα στο κεφάλι. 

"Μια νέα μαμά ξέρει ότι θα έπρεπε να νιώθει ευτυχισμένη και όταν δεν νιώθει έτσι, πιστεύει ότι έχει αποτύχει στο νέο της ρόλο. Όσο αυτό ενισχύεται, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό."

Οι ερευνητές τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο πώς η έγκαιρη διάγνωση της επιλόχειας κατάθλιψης ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά και να συμβάλει στην αντιμετώπισή της, πριν καλά καλά εμφανιστεί.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας