Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-08 12:32:34 +0200 'Ενα ασφαλές δωμάτιο για το μωρό μου

'Ενα ασφαλές δωμάτιο για το μωρό μου

'Ενα ασφαλές δωμάτιο για το μωρό μου 470 900
6+1 για την ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο
Βρήκαμε τι χρώμα θα βάψουμε τους τοίχους αλλά και τις κουρτίνες που θα το συνοδεύσουν. Αγοράσαμε κούνια, αλλαξιέρα και ντουλάπα και όλα έτοιμα για να υποδεχτούμε το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Μην βιάζεστε! Η ανάγκη για την ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο είναι τεράστια.

6+1 tips για την ασφάλεια του παιδικού δωματίου

1. Καλύπτουμε όλες τις πρίζες με τα ειδικά προστατευτικά.

2. Φωτάκια νυχτός. Πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μικρό λαμπάκι για την περίπτωση που το μωρό ξυπνήσει το βράδυ, καθώς επίσης και για δική μας διευκόλυνση αφού οι επισκέψεις μας θα είναι συνεχείς τους πρώτους μήνες. Τα φωτάκια νυχτός θα πρέπει να λειτουργούν με LED και προτιμήστε τα φορητά για να κάνετε ευκολότερα τη δουλειά σας. Κάποιο διακοσμητικό φως με προβολές στους τοίχους και το ταβάνι ή ένα φιλαράκι ύπνου τύπου αγκαλίτσας νανουρίζει και δίνει μια αίσθηση ασφάλειας στα βρέφη και στα παιδιά. Τα λάμπατερ θα πρέπει να τοποθετούνται ψηλά, στην περίπτωση που είναι αναγκαία. Ειδάλλως δεν έχουν καμία θέση στο παιδικό δωμάτιο.

3. Ελέγχουμε το χώρο αλλά και τα έπιπλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν αιχμηρές επιφάνειες, γωνίες ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Γενικώς προσπαθούμε να είναι όλα μαλακά στον χώρο που κοιμάται και παίζει το παιδί. Καλό είναι να καλύψουμε την κούνια του βρέφους περιμετρικά με πάντα ώστε όταν προσκρούει να μην πονάει και να μην ξυπνάει. Προσέχουμε επίσης τα φερμουάρ που υπάρχουν σε λευκά είδη να είναι εσωτερικά ώστε να μην έχει πρόσβαση το παιδί.

4. Δεν παραφορτώνουμε τις βιβλιοθήκες και τα ράφια του παιδικού δωματίου.

5. Τα έπιπλα του παιδικού δωματίου θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως μασίφ ξύλο και να φέρουν πιστοποιημένες οικολογικές βαφές. Όλα τα παιδιά έχουν μασουλήσει κάποιο κομμάτι του κρεβατιού τους!
Τα υφάσματα πρέπει να είναι υπό-αλλεργικά και να φέρουν την πιστοποίηση Oeko-tex, κατηγορίας 1 (ειδική για βρέφη και παιδιά).

6. Τα τζάμια στα παράθυρα πρέπει να είναι επάλληλα ή συρόμενα. Τα ανοιγόμενα προς τα μέσα δεν είναι καθόλου ασφαλή. Μπορούμε βέβαια να τα ασφαλίσουμε ώστε να ανοίγονται μόνο από ενήλικους.

6+1. Το κρεβάτι του παιδιού πρέπει να απέχει αρκετά από κουρτίνες, πρίζες και ηλεκτρικά καλώδια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας