Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:20:26 +0200 Στην αρχή της εγκυμοσύνης το σώμα μας περνάει από μεγάλες δοκιμασίες και υφίσταται έντονες αλλαγές. Εγκυμοσύνη:ενοχλήσεις στο 1ο τρίμηνο

Εγκυμοσύνη:ενοχλήσεις στο 1ο τρίμηνο

Εγκυμοσύνη:ενοχλήσεις στο 1ο τρίμηνο 470 900
Αν και δεν είναι ίδιος ο τρόπος που όλες οι εγκυμονούσες βιώνουμε ή αντέχουμε τις ενοχλήσεις, η ενημέρωση γύρω από αυτές μπορεί τουλάχιστον να κατευνάσει τις ανησυχίες μας. Ας δούμε τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης και πώς μπορούμε ...

-Κούραση και υπνηλία 
Μην προσπαθήσεις να νικήσεις αυτό το αίσθημα της εξάντλησης που σε στέλνει για ύπνο νωρίς κάθε βράδυ. Άκου το σώμα σου και χάρισέ του τον ύπνο που χρειάζεται για να πάρει δυνάμεις. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις τα μεγάλα ταξίδια, το ξενύχτι, την ορθοστασία.  Να θυμάσαι πως αυτοί οι περιορισμοί είναι προσωρινοί και μπαίνοντας στο δεύτερο τρίμηνο θα νιώσεις την ενέργειά σου να επιστρέφει.

-Πρωινή ναυτία
Είναι ίσως το πιο ενοχλητικό από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όμως και αυτό υποχωρεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Λίγο ψωμί ολικής άλεσης, κρακεράκια και μπανάνες είναι τα εύκολα σνακ που θα σε βοηθήσουν αν τα καταναλώνεις κάθε φορά που νιώθεις άδειο το στομάχι σου. Δοκίμασε να τρως κάτι πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.

-Απότομες αλλαγές στη διάθεση
Πριν κάνουμε παιδιά όλες οι γυναίκες πιστεύουμε πως η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ροζ, τρυφερή και ανέφελη. Στην πραγματικότητα ιδιαίτερα στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου νιώθουμε πολύ μεγάλη ανησυχία για τη μεγάλη αλλαγή που ήρθε στη ζωή μας αλλά και για τη ζωή που κουβαλάμε μέσα μας – είτε η εγκυμοσύνη ήρθε απρόοπτα είτε είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας. Ανησυχούμε για το βάρος μας, για το ενδεχόμενο της αποβολής, για την κατάσταση της υγείας του παιδιού που θα φέρουμε στον κόσμο. Μίλησε για τα συναισθήματά σου στον σύντροφό σου ή στην αγαπημένη σου φίλη. Νιώσε αισιόδοξη για το μέλλον και κάθε μέρα που περνάει θα είσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. Για το παιδί δεν θα πάψεις ποτέ να ανησυχείς. Σε λίγο που θα γίνεις μαμά θα το καταλάβεις.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας