Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-21 11:19:54 +0300 Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει πολλές αλλαγές. Τι γίνεται όμως όταν το δεύτερο παιδί είναι καθ'οδόν; Δεύτερη φορά μαμά; 4 πράγματα που αυτή τη φορά θα κάνουμε διαφορετικά

Δεύτερη φορά μαμά; 4 πράγματα που αυτή τη φορά θα κάνουμε διαφορετικά

Δεύτερη φορά μαμά; 4 πράγματα που αυτή τη φορά θα κάνουμε διαφορετικά 470 900
Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, η χαρά για το ανθρωπάκι που μεγαλώνει μέσα μας, είναι ίδια με την πρώτη και ανυπομονούμε να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας . Κάποια πράγματα όμως, είναι τελείως διαφορετικά!

Σε λίγους μήνες, ένα ακόμα μέλος θα έρθει στην οικογένεια και τα συναισθήματά μας είναι απερίγραπτα! Η χαρά, η ανυπομονησία, το άγχος και η αγάπη που νιώθουμε ήδη για το πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα μας, μας θυμίζουν την πρώτη μας εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές που σίγουρα θα αντιληφθείτε και εσείς. 

1. Μικροβιοφοβία ... τέλος!
Πολλές γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης παθαίνουν εμμονή με τα μικρόβια. Είναι μία αόρατη απειλή και πρέπει να μείνουν πάση θυσία μακριά! Είναι πολύ πιθανό να ήσασταν και εσείς έτσι στην πρώτη σας εγκυμοσύνη. Όσο όμως το παιδί μεγαλώνει και πόσο μάλλον όταν ένα ακόμα είναι καθ'οδόν, τέτοιου είδους φοβίες ανήκουν στο παρελθόν.

2. Οι δουλειές του σπιτιού αποκτούν άλλη διάσταση
Ακόμα και όταν είχαμε ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι, μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στις δουλειές του σπιτιού. Με ένα δεύτερο παιδί όμως τα πράγματα αλλάζουν και το να είναι το σπίτι στην εντέλεια, παύει να μας απασχολεί και τόσο.

3. Μία φωτογραφία ακόμα;
Στο πρώτο μωρό καταγράφαμε την κάθε στιγμή που θεωρούσαμε ιδιαίτερη και φυσικά οι στιγμές αυτές δεν ήταν και λίγες. Το κινητό μας ήταν γεμάτο φωτογραφίες, βίντεο ακόμα και ηχογραφήσεις που δε χορταίναμε να βλέπουμε. Με ένα ακόμα μωρό, ο χρόνος θα είναι αισθητά περιορισμένος!

4. Πατάμε πιο γερά στα πόδια μας
Στην πρώτη μας εγκυμοσύνη, ο κόσμος της μητρότητας φάνταζε χαώδης και άγνωστος. Οι απορίες μας δεκάδες και πολλαπλασιάζονταν συνεχώς. Με τον καιρό αρχίσαμε να πατάμε πιο γερά στα πόδια μας και οι αγωνίες μας μειωθήκαν αρκετά! Στη δεύτερη εγκυμοσύνη δεν θα έχουμε το ίδιο άγχος που είχαμε στην πρώτη και ακόμα και όταν πάρουμε το μωράκι μας στο σπίτι, αυτή τη φορά θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. 

Πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας