Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-24 11:12:55 +0200 Δέκα tips για μελλοντικούς γονείς από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής. Ο δεκάλογος των νέων γονιών

Ο δεκάλογος των νέων γονιών

Ο δεκάλογος των νέων γονιών 470 900
Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψή του. Οι συμβουλές της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής αφορούν τη σκέψη, τα συναισθήματα, την καθημερινότητα, τις διατροφικές συνήθειες, τη στάση απέναντι στη ζωή, ακόμη και την αναπνοή ...

1. Εν αρχή ην … η σύλληψη

Η σκέψη και τα συναισθήματα μας  την ώρα της ένωσης,  και της σύλληψης που τυχόν θα ακολουθήσει, αποτελούν τον πρώτο θεμέλιο λίθο υγείας και ισορροπίας του παιδιού που θα δημιουργηθεί. Η αγάπη και η στάση εκτίμησης του ζεύγους, η επιθυμία και το κάλεσμα του παιδιού, αποτελούν τις καλύτερες συνθήκες για την αρμονική του ανάπτυξη. Η σύλληψη είναι η αρχή της ζωής.

2. Χαρείτε το Νέο Ιερό σας Έργο

Η πιο μεγάλη τιμή ενός ζευγαριού είναι ότι φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Μάθατε ότι θα φέρετε στον κόσμο μια νέα ζωή; Ζήστε την αναμονή της γέννησης σαν μια γιορτή. Έτσι η νέα ύπαρξη θα είναι χαρούμενη και ευδιάθετη, στην παιδική και ενήλικη ζωή της.

3. Υγιεινή Ζωή και Σωστή Διατροφή

Τσιγάρο, αλκοόλ δεν χρειάζονται. Ξεκουράσου όσο πιο πολύ μπορείς. Κοιμόμαστε νωρίς και ξυπνάμε νωρίς. Τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά, ωμούς ξηρούς καρπούς, δημητριακά, όσπρια, ψάρια. Η σωστή διατροφή και η υγιεινή ζωή κάνουν καλό σε εμάς αλλά και στην υγεία όλου του οργανισμού του μωρού μας.

4. Εισπνοή … Εκπνοή

Στο πάρκο, στο δάσος, στη θάλασσα όπου και αν βρεθούμε παίρνουμε βαθιές ανάσες. Οι βαθιές αναπνοές οξυγονώνουν το αίμα μας, τον εγκέφαλό μας και ευνοούν την αρμονική διάπλαση των οργάνων του παιδιού. Η καλύτερη άσκηση είναι  το βάδισμα, η κολύμβηση και η φωναχτή ανάγνωση! Έτσι ασκούνται το σώμα και το πνεύμα του.

5. Άσε έξω τα κακώς κείμενα

Κάθε ήχος, είδηση, άσχημη εικόνα εντυπώνεται στο υποσυνείδητο του παιδιού. Κάθε καλή επίσης. Προσπαθούμε να ακούμε, να βλέπουμε, να σκεπτόμαστε και αισθανόμαστε μόνο τα καλά. Απομακρύνουμε κάθε κακή σκέψη και αρνητικό συναίσθημα. Και αν αυτά μας επισκεφθούν λέμε με υπομονή: « Είναι κάτι προσωρινό, θα περάσει», όπως «τα σύννεφα που διαλύονται από το φως του ήλιου». Η αγάπη για το παιδί διώχνει κάθε αρνητικότητα.

6. Γίνε θαυμαστής της ομορφιάς

Θαυμάζουμε το κάθε τι στη ζωή. Θαυμάζουμε τη φύση, την τέχνη, τους καλούς και σοφούς ανθρώπους. Ακούμε μουσική και όλα τα καλύτερα. Μέσω αυτού του θαυμασμού το παιδί θα χαράξει την καλλιτεχνική του  ευαισθησία και εμείς θα γαληνεύουμε.

7. Βάλε στη ζωή σου Χρώμα

Η επιστήμη του φωτός και των χρωμάτων μας διδάσκει ότι το φως και τα φωτεινά χρώματα της  ίριδας μας ενισχύουν και μας θεραπεύουν (φωτοθεραπεία, χρωματοθεραπεία). Βοηθούν την αρμονική διάπλαση των οργάνων του σώματος του παιδιού και ενδυναμώνουν τις ιδιότητες της ψυχής του. Για αυτό φοράμε λαμπερά φωτεινά χρώματα. Κάθε μέρα και άλλο. Παράλληλα μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με τα χρώματα της ίριδας, με απλούς τρόπους.

8. Μουσική

Η κλασική μουσική και η καλή δημοτική και έντεχνη ελαφριά μουσική βοηθάει την διάπλαση των οργάνων του σώματος του παιδιού, την καλλιτεχνική του ευαισθησία. Παράλληλα μας ηρεμεί. Είτε είμαστε καλλίφωνοι είτε όχι ας τολμήσουμε να τραγουδήσουμε στο μωρό, μητέρα και πατέρας. Θα θυμηθεί τη φωνή μας μετά τη γέννησή του. Με το χάδι μας πάνω από την κοιλιά το μωρό αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία.

9. Μίλα κάθε μέρα στο μωρό σου

Ας του εκφράζουμε την πίστη μας στην μοναδικότητά του, το πόσο ανυπομονούμε να γεννηθεί. Ας φαντασθούμε το μωρό σαν ενήλικο άνθρωπο στολισμένο με χαρίσματα. Η σκέψη και η φαντασία μας είναι μορφοποιός.

10. Αγάπη

Αγάπησε το μωρό και θα γίνει ένας αληθινός άνθρωπος.  Η αγάπη για το παιδί δομεί τις συνάψεις του εγκεφάλου του. Εκφράζουμε την αγάπη μας. Το μωρό μας ακούει. Αισθάνεται μαζί μας, ζει μέσα από εμάς. Αργότερα θα αγαπήσει τον εαυτό του, τους συναθρώπους του, το περιβάλλον, τη ζωή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας