Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:10:10 +0200 Ελάχιστες ημέρες άδειας το χρόνο παίρνουν οι γονείς και όχι σε περίπτωση ασθενείας του παιδιού. Γονική άδεια. Τι προβλέπει ο νόμος.

Γονική άδεια. Τι προβλέπει ο νόμος.

Γονική άδεια. Τι προβλέπει ο νόμος. 470 900
Πότε μπορούμε να πάρουμε άδεια από την εργασία για λόγους που αφορούν το παιδί μας, ποιός από τους δυο γονείς κάνει χρήση της δυνατότητας και τι προβλέπεται για τις ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτή των μονογονεϊκών οικογενειών ή όταν ο ένα...

Μέχρι το παιδί να φτάσει σε σχολική ηλικία, δεν προβλέπεται άδεια για κανέναν από τους δύο γονείς σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού. Έτσι εκείνος που θα αναλάβει να φροντίσει το άρρωστο παιδί θα πρέπει να κάνει χρήση της καλοκαιρινής του άδειας ή να ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών.
Όταν το παιδί πάει σχολείο, δηλαδή από την α΄δημοτικού, οι γονείς δικαιούνται 4 ημέρες γονικής άδειας το χρόνο. Χρειάζεται να αποφασίσουν ποιός από τους δύο θα αναλάβει να παρίσταται στις υποχρεώσεις του σχολείου και στη συνέχεια αυτός που θα κάνει χρήση της γονικής άδειας να προσκομίσει στον εργοδότη του βεβαίωση που να αναφέρει πως ο σύζυγος δεν κάνει χρήση του δικαιώματος.

Ειδικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες ο νόμος προβλέπει για τον γονιό που έχει την επιμέλεια γονική άδεια 6 ημέρες τον χρόνο μέχρι το παιδί να συμπληρώσει το 12ο  έτος της ηλικίας του. Ο νόμος είναι ελαστικότερος με τους γονείς που έχουν παιδιά που πάσχουν κάποια χρόνια πάθηση ή έχουν κάποιο ποσοστό αναπηρίας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας