Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-13 17:17:28 +0300 H Jennifer Aniston εκφράζει την οργή της για τα δημοσιεύματα που τη θέλουν έγκυο. "Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος"

"Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος"

"Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος" 470 900
H Jennifer Aniston εκφράζει την οργή της για τα δημοσιεύματα που τη θέλουν έγκυο.

Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγες οι φορές που άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά με τίτλο 'Η Jennifer Aniston είναι έγκυος!', κάνουν το γύρο
του κόσμο. Η διάσημη ηθοποιός ποτέ δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε κάποιο από αυτά και άφηνε τα δημοσιεύματα να "ξεφουσκώσουν" από μόνα τους.  

Πριν λίγες εβδομάδες, οι φωτογραφίες της ηθοποιού από τις διακοπές της, πυροδότησαν και πάλι τις φήμες. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη Jennifer Aniston με μαγιό στην παραλία και η ελαφρώς φουσκωμένη κοιλιά της, ήταν η αφορμή για τα εκατοντάδες δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εγκυμοσύνη.

Το ποτήρι ξεχείλισε και η Jennifer Aniston αποφάσισε να μιλήσει. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, μίλησε στην huffingtonpost.com για τη
μητρότητα, τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 

"Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι το να απαντάω σε κουτσομπολιά είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Δεν μου αρέσει να δίνω τροφή στη βιομηχανία του ψέματος, αλλά ήθελα να συμμετάσχω σε μία μεγάλη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστεί. Από τη στιγμή που δε χρησιμοποιώ τα social media, αποφάσισα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας εδώ.

Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος. Αυτό όμως που είμαι, είναι κουρασμένη με όλη αυτήν την κατάσταση. Έχω βαρεθεί με την εξονυχιστική και
ντροπιαστική αδιακρισία που συμβαίνει καθημερινά με το πρόσχημα της "δημοσιογραφίας", της "ελευθερίας του λόγου" και των "celebrity news"

Καθημερινά εγώ και ο συζυγός μου ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες αγριεμένους φωτογράφους που στέκονται έξω από το σπίτι μας και θα έφταναν στα άκρα προκειμένου να τραβήξουν οποιαδήποτε φωτογραφία, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα βάλουν σε κίνδυνο εμάς ή τους περαστικούς που τυχαίνει να περνάνε από εκεί. Αλλά αφήνοντας στην άκρη τη δημόσια ασφάλεια, θα ήθελα να επικεντρωθώ στη μεγαλύτερη εικόνα του τι αντιπροσωπεύει για όλους μας αυτή η παρανοϊκή κουλτούρα τέτοιων δημοσιευμάτων.

Εάν είμαι κάποιου είδους πρότυπο για κάποιους ανθρώπους, τότε σίγουρα αυτό σχετίζεται και με το πως βλέπουμε συνολικά σαν κοινωνία τη γυναίκα, τη μητέρα, την κόρη, τη σύζυγο, την αδερφή, τη φίλη, τη συνάδελφο. Κάποιες φορές λοιπόν, ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες είναι παράλογος και ενοχλητικός. Ο τρόπος που με αντιμετωπίζουν τα media είναι μία αντανάκλαση, του πως η κοινωνία μας αντιμετωπίζει γενικά τις γυναίκες. Κάποιες φορές εμείς, τα δημόσια πρόσωπα, πρέπει να δείχνουμε πώς είναι τα πράγματα και από μία άλλη οπτική γωνία, ίσως την αληθινή πραγματική οτπική γωνία. Κορίτσια από όλον τον κόσμο, ήδη από την μικρή τους ηλικία, παραδειγματίζονται από εμάς. Τα κορίτσια νιώθουν ότι είναι όμορφα μόνο αν είναι υπερβολικά αδύνατα, πιστεύουν ότι δεν αξίζουν την προσοχή, εκτός και αν μοιάζουν με μοντέλα και αυτό είναι κάτι για το οποίο όλοι φέρουμε την ευθύνη. Τα δημοσιεύματα για τους celebrities ασχολούνται μόνο με το 'φαίνεσθαι' και με αυτόν τον τρόπο παρακινούν και τους αναγνώστες να κάνουν το ίδιο και να εστιάσουν στο αν κάποια celebrity είναι έγκυος, αν πάχυνε, αν αδυνάτισε ή αν ο γάμος της περνάει κρίση.

Συνήθιζα να λέω στον εαυτό μου πως οι κουτσομπολίστικες στήλες είναι σαν τα κόμικ: δεν χρειάζεται να τα παίρνεις στα σοβαρά. Είναι η σαπουνόπερα που χρειάζεται ο κόσμος όταν θέλει να ξεχαστεί. Αλλά δεν μπορώ πια να το λέω αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι η αδιακρισία που έχω βιώσει από πρώτο χέρι, εδώ και δεκαετίες, και η οποία αντανακλά στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε κάθε γυναίκα.

Ο τελευταίος αυτός μήνας ειδικά, ήταν διαφωτιστικός για το πώς ορίζουμε την αξία μιας γυναίκας με βάση τη συζυγική ή μητρική κατάσταση. Όλα αυτά που κάνουν οι δημοσιογράφοι για να ανακαλύψουν αν είμαι έγκυος ή όχι (για την εκατομμυριοστή φορά... αλλά ποιος μετράει;), δείχνει την πεποίθηση της κοινωνίας μας ότι οι γυναίκες είναι ατελείς, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Το τελευταιο διάστημα συμβαίνουν γύρω μας μαζικές ένοπλες φονικές επιθέσεις, καταστρεπτικές φωτιές, σημαντικές αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι επερχόμενες εκλογές και νομίζω ότι όλα αυτα αξίζουν περισσότερο την ενέργεια και το χρόνο των "δημοσιογράφων". 

Να που κατέληξα σχετικά με αυτό το θέμα: Είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδί. Αποφασίζουμε μόνες μας τι είναι όμορφο σχετικά με το σώμα μας. Αυτή η απόφαση είναι δική μας και κανενός άλλου. Ας παίρνουμε τις αποφάσεις για τον εαυτό μας και για τα νέα κορίτσια σε αυτόν τον κόσμο που μας έχουν ως πρότυπα. Ας πάρουμε αυτήν την απόφαση συνειδητά. Δεν χρειάζεται να είμαστε παντρεμένες ή μητέρες για να είμαστε ολοκληρωμένες. Πρέπει να ορίσουμε το δικό μας "και ζήσαν αυτοί καλύτερα" για τους εαυτούς μας.»

Κουράστηκα να ασχολούμαι με αυτό το θέμα και να είμαι κομμάτι όλου αυτού του συστήματος. Μπορεί να γίνω μητέρα κάποια μέρα και αν συμβει ποτέ αυτό, να ξέρετε ότι θα είμαι η πρώτη που θα σας το πω. Δε θα γίνω όμως μαμά μόνο και μόνο για να νιώσω ολοκληρωμένη, όπως η κοινωνία μας πιστεύει. Μεγαλώνω και το σώμα μου αλλάζει και ναι, έφαγα ένα burger και αμέσως μετά κάποιος παπαράτσι με τράβηξε από μία περίεργη γωνία. Το αποτέλεσμα; Είμαι έγκυος ή χοντρή. Για να μη σχολιάσω την περίεργη θέση στην οποία βρέθκα όταν φίλοι, συνάδελφοι ακόμα και άγνωστοι άρχισαν να με συγχαίρουν για το μωρό που περιμένω! 

Από τα χρόνια εμπειρίας μου, ξέρω πια ότι όλο αυτό το σύστημα δε θ αλλάξει, τουλάχιστον σύντομα. Αυτό όμως που μπορεί να αλλάξει είναι η δική μας αφύπνιση και να ανακαλύψει ο κάθε ένας από εμάς ποιος είναι πραγματικά. Έτσι, ίσως κάποια μέρα ο κόσμος των media αναγκαστεί να αλλάξει, να γράφει πράγματα που πραγματικά θα νοιάζουν τους ανθρώπους και να σταματήσει να δημιουργεί και να αναπαράγει αυτές τις μ@##@ς."  

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας