Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-08 21:43:49 +0300 Η ... μωρουδίλα είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένη! Γιατί τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο ωραία;

Γιατί τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο ωραία;

Γιατί τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο ωραία; 470 900
Η ... μωρουδίλα είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένη!

Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά ενός μωρού; Αυτή η γλυκιά και απαλή μυρωδιά είναι σχεδόν εθιστική όχι μόνο για τη νέα μαμά αλλά για όλους!  

Οι ερευνητές μελέτησαν το συγκεκριμένο θέμα και όπως αποδείχθηκε και επιστημονικά, τα μωρά μέχρι και την 6η εβδομάδα της ζωής τους αναδύουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Η μυρωδιά αυτή οφείλεται στο αμνιακό υγρό και στο vernix caseosa, το λευκό υγρό που υπάρχει στο δέρμα το μωρού όταν γεννιέται, τα οποία αφήνουν τα ίχνη τους στην επιδερμίδα του μωρού για μερικές εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Το 2013 μία ακόμα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, επιβεβαιώνει ότι τα μωρά έχουν μία ιδιαίτερη μυρωδιά, η οποία μάλιστα έχει επίδραση και σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. 

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί μελέτησαν 30 γυναίκες περίπου της ίδιας ηλικία, οι μισές από τις οποίες δεν είχαν αποκτήσει ποτέ παιδί και οι άλλες μισές είχαν γεννήσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Οι ερευνητές, τους έδωσαν να μυρίσουν μία μωρουδίστικη πιτζάμα και ταυτόχρονα παρατηρούσαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, η μωρουδίστικη μυρωδιά είχε επίδραση σε συγκεκριμένες περιοχές τους εγκεφάλου τους και ιδιαίτερα στις νέες μαμάδες, δημιουργούσε μία αίσθηση απόλαυσης και ευχαρίστησης, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, λειτουργεί σαν κίνητρο για να φροντίσουν ακόμα περισσότερο το μωρό τους.

Δείτε ακόμα: Μωρά για ... φάγωμα! 

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας