Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-28 13:25:35 +0300 Τρία κορίτσια και δύο αγόρια, κάτω των 13, διαγωνίζονται για τη θέση του πιο έξυπνου παιδιού. Αυτά είναι τα παιδιά - θαύματα της Βρετανίας

Αυτά είναι τα παιδιά - θαύματα της Βρετανίας

Αυτά είναι τα παιδιά - θαύματα της Βρετανίας 470 900
Τρία κορίτσια και δύο αγόρια, κάτω των 13, διαγωνίζονται για τη θέση του πιο έξυπνου παιδιού.

Η Rhea, η Saffy, η Georgia, ο Stephen και ο Jonathan είναι οι πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού που θα αναδείξει το πιο έξυπνο παιδί στη Βρετανία. Αν και πολλά παιδιά συμμετείχαν σε πλήθος ασκήσεων μνήμης, αριθμητικής και λεξιλογίου, αυτοι οι πέντε είναι οι μόνοι που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Παρόλο που η ηλικία των διαγωνιζόμενων δεν υπερβαίνει τα 13 έτη, το μυαλό τους εντυπωσίασε κριτές και κοινό. Τα πέντε αυτά παιδιά θεωρούνται μερικά από τα πιο ικανά μυαλά της νέας γενιάς.

Το γεγονός αυτό βέβαια, όχι μόνο δε σημαίνει επανάπαυση, αλλά αντιθέτως, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι πολύ έντονος. Ο Stephen και η Georgia είναι δύο αδέρφια που έφτασαν και οι δύο στον τελικό. Στην ημιτελικό, η κάμερα κατέγραψε την Georgia να λέει στον Stephen ο οποίος είναι αυτιστικός, ότι για το δικό του καλό θα έπρεπε να τα παρατήσει. Ο Stephan όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά κατάφερε να περάσει και στον τελικό.

Η ανταγωνιστική αυτή διάθεση, δυστυχώς φαίνεται να καλλιεργείται και από τους γονείς, οι οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της dailymail φαίνεται να πιέζουν και με το παραπάνω τα παιδιά τους να κάνουν εξάσκηση και να διαβάζουν. Η μαμά της Rhea άφησε την καρίερα της στη μαιευτική προκειμένου να διαβάζει με την κόρη της τρεις ώρες κάθε βράδυ, ανεξάρτητα από τη μελέτη για το σχολέιο. Ο μπαμπάς του Jonathan αντίστοιχα, ισχυρίστηκε ότι αν ο γιος του δεν τα καταφέρει, θα είναι αποτυχία και για τους δύο και ότι κάποιες φορές η νίκη απαιτεί θυσίες όπως να μη χάνει χρόνο στο φαγητό ή σε  άλλες δραστηριότητες

Το μυαλό και οι ικανότητες των παιδιών αυτών, είναι πράγματι εντυπωσιακές, ο τρόπος όμως που μεγαλώνουν και η καθημερινότητά τους, μας προβληματίζει.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα παιδιά. 

Rhea, 10 ετών, ο επόμενος Einstein
Η Rhea ζει στο Λονδίνο και είναι κόρη του Sonal και της Anish. Πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και το IQ της είναι εντυπωσιακό για την ηλικία της. 

"Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γιατρός. Οι γονείς μου πήγαν στα καλύτερα πανεπιστήμια και το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ. Νομίζω πως θα μπορούσα να είμαι ο επόμενος Einstain. Η μαμά μου πάντα μου λέει ότι το να είσαι έξυπνος δεν είναι αρκετό. Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος!" λέει η Rhea.

"Η κόρη μου πάντα πετυχαίνει αυτό που έχει στο μυαλό της. Έχει δύο επιλογές για το μέλλον. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή το Πανεπιστήμιο του Cambridge." συμπληρώνει η μαμά.


Saffy, 9 ετών, διαβάζει 40 βιβλία την ημέρα
Η Serafina, ή αλλιώς Saffy, μένει στο Surrey και λατρεύει το διάβασμα. Είναι άσσος στα σταυρόλεξα και μπορεί να διαβάσει οχτώ σελίδες σε ένα λεπτό! 

"Μου αρέσει πολύ να διαβάζω Shakespeare και Bronte. Είναι οι αγαπημένοι μου!" λέει ο Saffy και η μαμά της ισχύριζεται ότι η κόρης της, όπως όλα τα παιδιά, χρειάζεται πίεση για να πετύχει. "Η ανεπαρκής προσπάθεια οδηγεί στην αποτυχία."

 

Stephen, 12 ετών, το αυτιστικό παιδί που εμπνεύστηκε από το Νεύτωνα
Ο Stephan ζει στο Birmingham με τους γονείς και την αδερφή του. Λατρεύει την κβαντική φυσική και όπως λέει θέλει να είναι ένα παιδί ιδιοφυία για δύο λόγους.

Πρώτον για να μπορεί να καυχιέται για αυτό και δεύτερον για να εξασκεί συνεχώς τη μνήμη του. Ο Stephan είναι αυτιστικός και λόγω αυτού, η μνήμη του έχει εξαιρετικές δυνατότητες. "Νομίζω ότι κατά 80% είμαι κατά κάποιον τρόπο ένας Νέυτωνας."

 

Georgia, 10 ετών, η ανταγωνιστική αδερφή
Η Georgia είναι η μικρή αδερφή του Stephan και εδώ και χρόνια η σχέση τους είναι πολύ ανταγωνιστική. Οι ικανότητές της να απομνημονεύει πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακές με αυτές του Stephen. 

"Το ξέρω ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και εγώ και ο αδερφός μου. Ελπίζω όμως, ότι στο τέλος θα τα καταφέρω εγώ και θα κερδίσω τον διαγωνισμό" παραδέχτηκε η Georgia 

 

Jonathan, 12 ετών, αυτοδίδακτος στα γιαπωνέζικα 
Ο Jonathan μένει Gloucestershire  με τη μητέρα του και τον πατέρα του. Μέχρι και πριν λίγους μήνες δεν πήγαινε σχολείο και έκανε μαθήματα στο σπίτι με τη μαμά του.

 Μέχρι την ηλικία των τριών ήξερε να διαβάζει και σε ηλικία δέκα ετών πέρασε με Α τις GCSE εξετάσεις γαλλικών. Επιπλέον, ο Jonathan μιλάει ιταλικά και γιαπωνέζικα και όπως λέει και ο ίδιος πιστεύει ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον διαγωνισμό γιατί είναι μία ιδιοφυία και το ξέρει.

"Θα ήταν ωραίο να κέρδισει ο γιος μας τον διαγωνισμό. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να κερδίζουμε! Βέβαια αν ήμουν στη θέση του θα έκανα ακόμα καλύτερη προετοιμασία." είπε ο μπαμπάς του Jonathan.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μερικές ημέρες. Τα πέντε αυτά παιδιά έχουν γίνει διάσημα στη Μεγάλη Βρετανία, η συμπεριφορά τους ωστόσο και ο τρόπος που μεγαλώνουν έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. 

Πηγή: dailymail.com.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας