Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-24 10:57:51 +0200 Όλο και περισσότερα μωρά γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυξάνονται οι τοκετοί το καλοκαίρι

Αυξάνονται οι τοκετοί το καλοκαίρι

Αυξάνονται οι τοκετοί το καλοκαίρι 470 900
Όλο και περισσότερα μωρά γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μητέρες επιλέγουν συνειδητά την εποχή που θέλουν να φέρουν στον κόσμο το μωρό τους. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι περισσότερες μανούλες επιλέγουν να γεννήσουν το μωρό τους, τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. 

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν στοιχεία της τελευταίας οκταετίας, τα οποία έδειξαν ότι τα περισσότερα μωρά γενιούνται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίο, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο γεννιούνται τους μήνες Οκτώβριο με Μάιο. 

Αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια ενισχύεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι τα παιδιά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο υγιή, το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πιο ισχυρό και είναι λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες.

"Για πρώτη φορά, οι έρευνές μας μας δείχνουν ότι η εποχή που θα γεννηθεί ένα παιδί είναι μία συνειδητή επιλογή και όχι κάτι τυχαίο." δήλωσε η δρ Climent Quintana-Domewque.

Καθοριστικό ρόλο για την απόφαση αυτή των μαμάδων, παίζει και η εργασία τους. Για παράδειγμα, γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο της εκπαίδευσης, προτιμούν να φέρουν στον κόσμο το μωρό τους τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ο όγκος δουλειάς τους είναι σαφώς λιγότερος. 

Πηγη: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας