Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-03 17:49:23 +0300 Κάνοντας διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά Διακοπές με τους παππούδες

Διακοπές με τους παππούδες

Διακοπές με τους παππούδες 470 900
Άρθρο από Μαρία Ροδίτη
Κάνοντας διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά
Το καλοκαίρι έχει φτάσει, τα σχολεία έχουν κλείσει και η ζέστη κάνει αβάσταχτη την παραμονή όλων και κυρίως των παιδιών μέσα στα σπίτια των πόλεων.

Παρόλα αυτά, οι γονείς δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να πάνε οικογενειακές διακοπές, και δη πολυήμερες, εξαιτίας της εργασίας, των οικονομικών δυσκολιών και των γενικότερων υποχρεώσεων τους.

Η πιο ασφαλής και εύκολη εναλλακτική λύση είναι οι διακοπές των παιδιών μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Μία εμπειρία που μπορεί να χαρίσει τόσο τα παιδιά όσο και τους παππούδες και τις γιαγιάδες ευχάριστες στιγμές γεμάτες διασκέδαση, παιχνίδι και χαρούμενες φωνές.

Υπάρχουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες που είναι καλό να τηρηθούν, ώστε αφενός, οι γονείς να είναι ήσυχοι και ικανοποιημένοι, που θα είναι μακριά, αφετέρου, για να είναι η συνύπαρξη των μικρών παιδιών με τη γιαγιά και τον παππού αρμονική.

Συγκεκριμένα:
•    Τα μικρά παιδιά είναι καλό να είναι να νιώθουν άνετα, όταν βρίσκονται μαζί με τον παππού και τη γιαγιά και να έχουν ήδη συχνή επαφή μαζί τους.
•    Τα μικρά παιδιά είναι ωφέλιμο να έχουν δοκιμάσει να μείνουν για μικρότερα διαστήματα λιγότερων ημερών με τον παππού και τη γιαγιά, ώστε σταδιακά να εξοικειωθούν τόσο μαζί τους, όσο και με το περιβάλλον.
•    Τα μικρά παιδιά είναι πιο εύκολο να παραμείνουν μόνα τους, χωρίς την παρουσία των γονιών τους, από την ηλικία των 2 με 3 περίπου και μετά, αφού δηλαδή έχει παρέλθει η περίοδος του άγχους του αποχωρισμού, είναι πλέον περισσότερο ανεπτυγμένα συναισθηματικά και μπορούν να επικοινωνήσουν και να εξυπηρετηθούν με μεγαλύτερη ευκολία.
•    Τα παιδιά, πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών με τον παππού και τη γιαγιά, είναι καλό να τα ενημερώσετε για τον ευρύτερο προγραμματισμό, την τήρηση των κανόνων και την διάρκεια των διακοπών τους και να τους δώσετε τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους ένα αγαπημένο αντικείμενο( το αρκουδάκι τους, το μαξιλάρι τους, την κουβερτούλα τους, ένα παραμύθι ή μία φωτογραφία), που θα τους κρατάει σε σύνδεση με το σπίτι τους και την οικογένεια τους.
•    Είναι χρήσιμο να έχετε από πριν εξασφαλίσει την προθυμία και τη συγκατάθεση του παππού και της γιαγιάς για την διάρκεια της παραμονής των παιδιών μαζί τους, ώστε να μην μετατραπεί για αυτούς από χαρούμενη συνθήκη σε αγγαρεία και αγχογόνο διαδικασία.
•    Καλό είναι να ενημερώσετε τη γιαγιά και τον παππού για την τήρηση ενός ελαστικότερου μεν, προγράμματος δε των παιδιών, για να μην βγουν εντελώς εκτός των καθημερινών συνηθειών τους, που ακολουθούσαν τον υπόλοιπο χρόνο.
•    Είναι επιθυμητή η συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών, ώστε να παρέχεται η συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά από τους γονείς στα μικρά παιδιά.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του παππού και της γιαγιάς μαζί με τα εγγόνια κάτω από τις επιθυμητές συνθήκες, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με νέα ερεθίσματα, να παρατηρήσουν το περιβάλλον γύρω τους και να γνωρίσουν από κοντά τη φύση. Επίσης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να επικοινωνήσουν με άλλα παιδιά, να παίξουν σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, να απολαύσουν τη θάλασσα και να νιώσουν ελεύθερα να εκφραστούν μακριά από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Το πιο σημαντικό όμως, από όλα είναι πως θα έχουν το χρόνο να δεθούν συναισθηματικά με τον παππού και τη γιαγιά και να δημιουργήσουν από κοινού όμορφες, αθώες και ανέμελες αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας