Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 15:01:07 +0300 9+1 λόγοι που θα μας λείψει η περίοδος της εγκυμοσύνης. Αγαπημένη μου εγκυμοσύνη

Αγαπημένη μου εγκυμοσύνη

Αγαπημένη μου εγκυμοσύνη 470 900
9+1 λόγοι που θα μας λείψει η περίοδος της εγκυμοσύνης.
Αδημονείς μήνα το μήνα και μέρα τη μέρα να κρατήσεις το μωρό στην αγκαλιά σου. 9 μήνες από την άλλη σου φαίνονται βουνό. Τι και αν ο χρόνος κυλά γρήγορα σαν νερό, κάποια στιγμή φτάνεις στο σημείο να μουρμουρίσεις "Ουφ, θα βγεις ... κουράστηκα". Κι όμως αυτοί οι 9 μήνες έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να σου μείνουν αξέχαστοι.

1. Έχω ένα μυστικό
Πριν ακόμα αρχίσουν να γίνονται εμφανείς οι αλλαγές στο σώμα σας και πριν ακόμα ανακοινώσετε σε γνωστούς και φίλους την εγκυμοσύνη σας, υπάρχει ένα μυστικό που μόνο εσείς το ξέρετε. Μην γελάς, όλες είμαστε λίγο κρυψίνοι! Και όλοι περιμέναμε πως και πως την αντίδραση που θα είχαν οι γνωστοί μας μόλις τους το ανακοινώναμε. Γι αυτή τη στιγμή ζούσαμε.

2. Χαμόγελα παντού
Ξαφνικά όλος ο κόσμος σου χαμογελά. Σου κάνει χώρο να περάσεις. Μην ανησυχείς δεν είναι η κορδέλα στα μαλλιά σου αλλά η φουσκωτή κοιλίτσα σου. Όλα αυτά τα χαμόγελα που εισέπραξες αυτούς τους 6 μήνες σου έχουν μείνει αξέχαστα.

3. Να εδώ λίγο να ξαπλώσω
Η φράση "Πάω να ξαπλώσω λίγο" ψωμοτύρι στα χείλη της εγκύου. Ο 30λεπτος ύπνος δεν είναι πια ένοχος- τουλάχιτον για αυτό το διάστημα. Κοιμόσουν χωρίς αναστολές και κανείς δεν σου έλεγε και τίποτα! Αντιθέτως που σε παρακινούσαν κιόλας.

4. Λάμψη
Αν και οι απόψεις διίστανται εν τούτοις πολλοί ισχυρίζονται πως η έγκυος γυναίκα υπερτερεί σε λάμψη έναντι των άλλων γυναικών. Αυτά τα ροδοκόκκινα μάγουλα και η ηρεμία στο πρόσωπο μας είναι που αυτούς τους 9 μήνες κάνουν τη μέλλουσα μαμά να διαφέρει!

5. Θερμίδες, θερμίδες, θερμίδες
Δεν είπαμε να κάνουμε υπερβολές αλλά αυτούς τους 9 μήνες η λέξη θερμίδα δεν βρισκόταν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Ανάλογως βέβαια το πόσο δραστήριος ήταν κάποιος αυτή την περίοδο εν τούτοις το γνωστό ρητό "τρώω για δύο" όλο και κάπου το έχουμε πει όλες οι εγκυούλες.

6. Το επίκεντρο της προσοχής
Θέλοντας ή μη είσαι το επίκεντρο της προσοχής. Από τον οικογενειακό σου κύκλο μέχρι τον περίπτερα της γειτονιάς που σίγουρα σου φύλαγε που και που καμιά σοκολάτα και στην έδινε κρυφά τυλιγμένη στο αγαπημένο σου περιοδικό.

7. Κάνε την αρχή
Η διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια καλή ευκαιρία για την μέλλουσα μητέρα να μπει σ ένα σωστό πρόγραμμα. Η εγκυμοσύνη είναι μια καλή ευκαιρία για τη γυναίκα να γνωρίσει τη σωστή διατροφή, να αυξήσει την πόσοτητα νερού που έπινε και μεταξύ μας οι καλές συνήθειες πρέπει να συνεχίζονται!

8. Δεν είσαι μόνη
Μπορεί να έχεις το συζυγό σου, τις φίλες σου τη μαμά σου, αλλά κάποιες φορές θες να μείνεις μόνη. Ε αυτούς τους 9 μήνες δεν μπορείς να είσαι μόνη αλλά και από την άλλη δεν θα νιώσεις ποτέ μοναξιά! Γιατί; Mα γιατί έχεις μια παρέα που σε ακολουθούσε παντού! - ήθελε δεν ήθελε!

9. Αγαπημένο μου τζιν
Είναι αλήθεια πως θα αναζητήσεις πολλές φορές το άνετο τζιν της εγκυμοσύνης σου, ειδικά όταν προσπαθήσεις να ξαναμπεις στο skinny τζιν σου.

10. Είμαι και εγώ εδώ
Αυτές οι μικρές κλωτσιές του μωρού σου που σου υπενθυμίζουν πως "ψιτ, είμαι εδώ", θα μας λείψουν!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας