Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-21 15:53:46 +0200 Η τακτική, ήπια άσκηση στην εγκυμοσύνη είναι ευεργετική τόσο για τη μητέρα όσο και το έμβρυο.Ένα σώμα σε καλή φυσική κατάσταση αποδίδει καλύτερα στον τοκετό. Επιλέξτε τώρα το είδος που σας χαρακτηρίζει και αρχίστε τη γυμναστική! Τύποι άσκησης που είναι ασφαλείς στην εγκυμοσύνη

Τύποι άσκησης που είναι ασφαλείς στην εγκυμοσύνη

Τύποι άσκησης που είναι ασφαλείς στην εγκυμοσύνη 470 900
Η τακτική, ήπια άσκηση στην εγκυμοσύνη είναι ευεργετική τόσο για τη μητέρα όσο και το έμβρυο.
Ένα σώμα σε καλή φυσική κατάσταση αποδίδει καλύτερα στον τοκετό. Επιλέξτε τώρα το είδος που σας χαρακτηρίζει και αρχίστε τη γυμναστική!

Περπάτημα
 -Επιλέγουμε ρούχα από βαμβακερά υφάσματα, ώστε το δέρμα μας να αναπνέει σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.
 -Η συχνότητα με την οποία περπατάμε κατά την εγκυμοσύνη μας, εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες (ελεύθερος χρόνος, αντοχές κ.α.), ωστόσο ένα πρόγραμμα με 3-4 φορές την εβδομάδα περπάτημα επί μισή ώρα, είναι ιδανικό. 
-Το καλοκαίρι ιδανικές ώρες για περπάτημα είναι οι πρωινές 7-10 το πρωί και μετά τις 7 το βράδυ
Μοντέρνος χορός
-Διαλέγουμε την εκδοχή εκείνη του μοντέρνου χορού που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητες της εγκυμοσύνης. Προτιμάμε την ήπια εκδοχή και αποφεύγουμε τις έντονες φιγούρες.
-Δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Με την παραμικρή ενόχληση σταματάμε αμέσως τον χορό.
-Ανά διαστήματα πίνουμε νερό για να μην πάθουμε αφυδάτωση.
-Στην περίοδο της εγκυμοσύνης ποτέ δεν ξεκινάμε απότομα τον χορό. Όπως και κάθε είδους άθληση, χρειάζεται ζέσταμα.

Pilates
-Βοηθάει στην πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων και τραυματισμών.
-Αναπτύσσει ισχυρό πυρήνα κοιλιακών και δυνατό στήριγμα ραχιαιών.
-Διορθώνει δυσαναλογίες μεταξύ μυϊκών ομάδων διδάσκοντας σωστή στάση σώματος και ανακουφίζοντας από πόνους πλάτης-αυχένα-μέσης.

Ποια σπορ αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη
Τα σπορ που απαιτούν επίπονη προσπάθεια, "τραντάζουν" το σώμα ή εκθέτουν εσάς και το έμβρυο σε κίνδυνο τραυματισμών πρέπει να αποφεύγονται. Τέτοια είναι για παράδειγμα η ιππασία, η ποδηλασία, το σκι, το τζόκινγκ, η αεροβική γυμναστική, το τένις, το βόλεϊ και το μπάσκετ. Σταματήστε αμέσως τη γυμναστική αν νιώσετε ζαλάδα, λαχάνιασμα, τάση λιποθυμίας, αν έχετε κολπική αιμορραγία, συσπάσεις στη μήτρα ή αν δεν νιώθετε καθόλου το έμβρυο να κινείται, παρ' όλο που, όσο ασκείστε, αυτό είναι συνήθως πολύ ήσυχο. Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη πρέπει να γίνεται λίγο κάθε μέρα, παρά εντατικά τη μια μέρα και καθόλου την άλλη. Μπορείτε να εναλλάσσετε τις αγαπημένες σας ασκήσεις μέσα στην εβδομάδα, για να έχετε μεγαλύτερη ποικιλία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να αφουγκράζεστε το σώμα σας και να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας όταν σας το ζητάει.

Τι προσφέρει η γυμναστική στην έγκυο
Η γυμναστική για εγκύους:

-Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και χαρίζει μεγαλύτερη αντοχή
-Δυναμώνει τους μυς και βελτιώνει την ευλυγισία των συνδέσμων και των αρθρώσεων
-Μειώνει τις ενοχλήσεις τις εγκυμοσύνης, όπως είναι οι πόνοι της πλάτης, η δυσκοιλιότητα, οι κράμπες, η αίσθηση της κόπωσης και το πρήξιμο στα πόδια
-Με τη γυμναστική για εγκύους, οι μύες της λεκάνης δυναμώνουν έτσι ώστε να αντέχετε ευκολότερα το βάρος του εμβρύου και ελέγχετε την ανάγκη για ούρηση
-Τονώνεται η αυτοπεποίθησή σας με αποτέλεσμα να έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σώμα σας στη διάρκεια του τοκετού
-Οι ορμόνες που απελευθερώνονται την ώρα της γυμναστικής (που είναι ίδιας σύστασης με τη μορφίνη, αλλά φυσικές) προκαλούν ψυχική ανάταση και ευφορία. Μάλιστα, επειδή διαπερνούν τον πλακούντα, προκαλούν ευφορία και στο έμβρυο
-Ο ύπνος σας είναι πιο ήρεμος και πιο βαθύς. Αν δεν γυμναζόσασταν συστηματικά πριν από την εγκυμοσύνη, μπορείτε να ξεκινήσετε με κάποια ήπια δραστηριότητα, αφού πρώτα πάρετε την έγκριση του γιατρού σας ή κάποιου ειδικού.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας