Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-13 15:08:27 +0200 5 σημεία κλειδιά για να είμαστε όμορφες κατά την εγκυμοσύνη. Τα 5 βασικά tips ομορφιάς στην εγκυμοσύνη!

Τα 5 βασικά tips ομορφιάς στην εγκυμοσύνη!

Τα 5 βασικά tips ομορφιάς στην εγκυμοσύνη! 470 900
5 σημεία κλειδιά για να είμαστε όμορφες κατά την εγκυμοσύνη.
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μας δεν σταματάμε να παραλείπουμε την περιποίηση του σώματος αλλά και του προσώπου μας. Την περίοδο αυτή, η επιδερμίδα μας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, λόγω των συνεχόμενων εναλλαγών στις ορμόνες αλλά και τους ταχείς ρυθμούς που αυτές αλλάζουν.

1. Η ομορφιά περνάει από το στομάχι
Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φρούτα και λαχανικά. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα χαρίσει στο δέρμα μας τη λάμψη που χρειάζεται. Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητες ουσίες και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Οι πιο σημαντικές βιταμίνες που πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στη διατρoφή μας είναι: το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το ασβέστιο, η βιταμίνη C καθώς και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K.
Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η βιταμίνη Α, ωστόσο η πρόσληψη της πρέπει να γίνεται με όρια. Η βιταμίνη Α βρίσκεται στα ψάρια, τα καρότα, το γάλα και τα αυγά.  Γνωστές δε, για την αντιγηραντική τους δράση, είναι οι βιταμίνες C και E. Ακτινίδιο, πορτοκάλι και φράουλες περιέχουν τη βιταμίνη C, ενώ η βιταμίνη Ε υπάρχει στους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα φυτικά έλαια.

2. Πριν πεις το νερό ... νεράκι
Αυξάνουμε την ποσότητα νερού που πίνουμε. Το νερό είναι ένα συστατικό που χρειάζεται το δέρμα μας για να διατηρηθεί σε καλή και υγιή κατάσταση. Το νερό θα βοηθήσει και στη δυσκοιλιότητα, ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα μιας εγκυμονούσας. Η προτεινόμενη ποσότητα νερού είναι περίπου 8-10 ποτήρια ημερησίως. Πίνουμε νερό όχι μόνο όταν διψάμε, αλλά προσπαθούμε να το καταναλώνουμε συχνά.  Έτσι, θα αποφευχθεί η πιθανότητα της αίσθησης αφυδατώσεως.

3. Μανούλα ώρα για ύπνο
Ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες την ημέρα. Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται 8-10 ώρες ύπνου καθημερινά. Όσες περισσότερες ώρες κοιμόμαστε, τόσο πιο πολύ ενέργεια θα αισθανθούμε την επόμενη ημέρα. Επιπλέον, ο ύπνος θα διώξει μακριά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δείγμα κούρασης και ταλαιπωρίας. Όσο περνάνε οι μήνες θα δείτε πως η αϋπνία θα χτυπάει την πόρτα. Ένα καλό βιβλίο, συντροφιά με μια κούπα ζεστό γάλα θα βοηθήσει στο να χαλαρώσουμε.

4. Ώρα για μπάνιο
Κάνουμε μπάνιο με χλιαρό νερό και επιλέγουμε προϊόντα  που δεν περιέχουν άρωμα και χρώμα.  Αποφεύγουμε να τοποθετούμε πολύ σαπούνι στις θηλές, προκειμένου  να μην αλλοιωθεί η  φυσική τους λιπαρότητα, κάτι που τις προστατεύει από τις μολύνσεις. Δεν ξεχνάμε μετά από κάθε  μπάνιο να τοποθετούμε στο δέρμα μας  την ενυδατική κρέμα για την πρόληψη από τις ραγάδες.
 
Σας προτείνουμε: 
Η αντιμετώπιση των ραβδώσεων είναι εφικτή στο αρχικό τους στάδιο, όταν δηλαδή έχουν ακόμη κόκκινο χρώμα και η καθημερινή εφαρμογή της Simulcium g3® μπορεί να τις μειώσει σημαντικά και στις περισσότερες περιπτώσεις να τις εξαλείψει.

5.  Ήλιε μου ήλιε μου ... μακριά μου!
Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να εμφανίσει καφέ κηλίδες στο δέρμα και στο πρόσωπο. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο. Προσοχή, ακόμη και κάτω από την ομπρέλα δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας!
 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας