Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-01 14:21:50 +0200 Τα περισσότερα ζευγάρια περιγράφουν ότι οι ημέρες της αναμονής από την εμβρυομεταφορά ως το τεστ εγκυμοσύνης είναι πολύ δύσκολες. Εμβρυομεταφορά: Η αναμονή του ζευγαριού ως το τέστ έχει στρες

Εμβρυομεταφορά: Η αναμονή του ζευγαριού ως το τέστ έχει στρες

Εμβρυομεταφορά: Η αναμονή του ζευγαριού ως το τέστ έχει στρες 470 900
Τα περισσότερα ζευγάρια περιγράφουν ότι οι ημέρες της αναμονής από την εμβρυομεταφορά ως το τεστ εγκυμοσύνης είναι πολύ δύσκολες.
Το τεστ εγκυμοσύνης είναι μια εξέταση αίματος που μετράει την ορμόνη ‘β-χοριακή γοναδοτροφίνη’. Γίνεται την 14η ημέρα μετά την ωοληψία. Οι τιμές της ορμόνης αυτής αυξάνονται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Εάν το τεστ είναι θετικό, ο γιατρός θα σας ζητήσει να το επαναλάβετε μετά από 2-3 μέρες. Αν τα επίπεδα της β-χοριακής αυξάνονται ικανοποιητικά, αυτό είναι καλό σημάδι ότι το έμβρυο εμφυτεύεται με επιτυχία και η εγκυμοσύνη προχωράει καλά.
Υπάρχουν βεβαίως και τα τεστ εγκυμοσύνης ούρων που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Μετράνε ακριβώς την ίδια ορμόνη, αλλά η ευαισθησία τους μπορεί να διαφέρει από την εξέταση αίματος, για παράδειγμα, μπορεί το τεστ ούρων να δείξει ότι είναι αρνητικό, αλλά η εξέταση αίματος να δείξει θετική (ψευδώς αρνητικό τεστ ούρων). Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί η εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει μικρότερες ποσότητες της β-χοριακής γοναδοτροφίνης, είναι δηλαδή πιο ευαίσθητη εξέταση. Για το λόγο αυτό, προτείνεται πάντα η εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη. Ωστόσο ένα θετικό τεστ ούρων είναι σίγουρα ενδεικτικό.

Οι μέρες της αναμονής από την εμβρυομεταφορά ως το τεστ εγκυμοσύνης είναι μια δύσκολη περίοδος για τα περισσότερα ζευγάρια. Μετά από όλη τη διαδικασία της θεραπείας, τις εξετάσεις αίματος, τα υπερηχογραφήματα και την καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με τη μονάδα σχετικά με την πορεία της θεραπείας, ξαφνικά δε συμβαίνει τίποτα, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να περιμένει.

Τις 2 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά συνιστάται ξεκούραση και ηρεμία. Προτείνουμε οι γυναίκες να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση (ακόμα και να σηκώνουν βάρη ή να ασχολούνται με τις ‘βαριές’ δουλειές του σπιτιού), αλλά σε καμία περίπτωση δε συστήνουμε να μείνουν στο κρεβάτι. Μπορούν να πάνε κινηματογράφο ή για φαγητό, μπορούν να επισκεφτούν φίλους ή συγγενείς ή ακόμα να πάνε για ένα χαλαρωτικό περίπατο.

Μετά από αυτές τις 2 πρώτες μέρες μετά την εμβρυομεταφορά, ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη. Συνήθως αυτές τις μέρες το πρόβλημα είναι η αναμονή μέχρι την ημέρα του τεστ. Για τις μέρες αυτές, προτείνουμε να ασχολείται το ζευγάρι με ό, τι τους ευχαριστεί και τους κάνει να νιώθουν καλά. Σημαντική είναι και η υποστήριξη από το κοινωνικό περιβάλλον, οικογένεια και φίλους, οι οποίοι δεν πρέπει να προσθέτουν άγχος στο ζευγάρι, αλλά να συνεισφέρουν στο καλό και αισιόδοξο κλίμα.

Μερικές φορές ακούμε ότι κάποια ζευγάρια δεν αντέχουν ψυχολογικά ακριβώς αυτή την πίεση από τους φίλους και τους συγγενείς και για αυτό το λόγο επιλέγουν να μην αποκαλύψουν ότι υποβάλλονται σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί ένα ζευγάρι ψυχολογικά τις ημέρες της αναμονής; Αυτό μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεννόηση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας