Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:50:05 +0200 Το τι τρώμε αλλά και το πόση τροφή καταναλώνουμε, έχουν τεράστια σημασία. Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Διατροφή στην εγκυμοσύνη 470 900
Οι διατροφικές επιλογές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την μελλοντική εξέλιξη και ανάπτυξη του παιδιού.

Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι γυναίκες παχύσαρκες ή γυναίκες που πήραν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν ένα παιδί με τάσεις παχυσαρκίας

 Όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει, αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνουμε υπέρβαρες στο μέλλον και το παιδί μας να γεννηθεί με προδιάθεση παχυσαρκίας. Η διατροφή στην εγκυμοσύνη, έχεί τεράστια σημασία. Από εδώ και πέρα ξεχνάμε τις δικαιολογίες όπως, «Τώρα τρώω για δύο», «Το μωρό πεινάει, όχι εγώ» κ.τ.λ. Ώρα για σωστή διατροφή, που σημαίνει περισσότερες πρωτεΐνες, περισσότεροι υδατάνθρακες και λιγότερα λίπη.
Ναι στη διατροφή, όχι στη δίαιτα
Η πρόσληψη λίγων θερμίδων ημερησίως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  είναι λανθασμένη τακτική που δεν μειώνει τον κίνδυνο εμφάνιση τάσης παχυσαρκίας στο παιδί. Η διατροφή μας στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να είναι πλήρης θρεπτικών ουσιών για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού και τη διατήρηση του δικού μας βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα.  



Πως θα επιτύχουμε σωστή διατροφή κατα την εγκυμοσύνη;
Τι επιλέγουμε


-Η διατροφή μας στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να περιέχει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.
-Λαμβάνουμε την προτεινόμενη ποσότητα ασβεστίου μέσω του γάλακτος, του τυριού ή και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. -Τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά  σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
-Πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται ημερησίως περίπου 400 γραμμάρια νερό.


Τι αποφεύγουμε


-Τα τσιμπολογήματα. Σταματάμε να τσιμπολογάμε τροφές, και δη ακατάλληλες, ενδιάμεσα των γευμάτων.
-Τα κέικ, τα μπισκότα, τις σοκολάτες, το παγωτό και οι τροφές με πολλή ζάχαρη, καλό είναι να λαμβάνονται με μέτρο.
-Δεν πίνουμε παραπάνω από μια με δύο κούπες καφέ την ημέρα. Η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα υγείας και να επηρεάσει το βάρος του παιδιού που θα γεννηθεί.
Η επιλογή μας να αποκτήσουμε μωρό είναι σαφώς μια συνειδητή επιλογή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας στην εγκυμοσύνη, για το δικό μας καλό, αλλά κυρίως για την υγεία του μωρού μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας