Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:38:01 +0200 Ο Paul Modiano, πρόεδρος της Roma Music Group, Inc με τα γνωστά "ροκ" νανουρίσματα μιλά αποκλειστικά στη Βάλια Κουρκουμέλη και το babyspace Ένα διαφορετικό νανούρισμα

Ένα διαφορετικό νανούρισμα

Ένα διαφορετικό νανούρισμα 470 900
Ο Paul Modiano, πρόεδρος της Roma Music Group, Inc με τα γνωστά "ροκ" νανουρίσματα μιλά αποκλειστικά στο babyspace
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κοιμηθείς από ένα νανούρισμα; Όλοι έχουμε αποκοιμηθεί στην αγκαλιά της μαμάς ή της γιαγιάς υπό τους ήχους του "Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και τούτο, μικρό μικρό σου το 'δωσα, μεγάλο φέρε μου το" κτλ κτλ.  Σε μια εποχή ροκ, σε μια εποχή ανατροπής και διαφορετικότητας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το παιδικό νανούρισμα. Η Twinkle Twinkle Little Rock Star είναι εδώ για να δώσει ένα άλλο ύφος λίγο πιο ροκ -έτσι τουλάχιστον νόμιζα- στην αρχή. Γιατί η Twinkle Twinkle Little Rock Star είναι εδώ για πολλά παραπάνω ...

1. Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

Με πας λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα πίσω στο 2008. Τότε υπήρχαν κάποιες δισκογραφικές εταιρείες που εξέταζαν το ενδεχόμενο  να μετατρέψουν την τότε  δημοφιλή μουσική σε νανούρισμα. Έτσι η ιδέα που ιδρύθηκε το Twinkle Twinkle Little Rock Star ήταν στην ουσία από την ανάκγη να ηχογραφηθεί κάτι πιο μουσικό, κάτι το διαφορετικό. Ενώ η μουσική είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική για το μωρό, ας είμαστε ειλικρινείς κατά βάση τα "ροκ νανουρίσματα" μας είναι για τους γονείς. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε τα νανουρίσματα μας να έχουν λίγο περισσότερο "βάθος"  προκείμενου να ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερη γκάμα κοινού. Ορισμένοι από τους θαυμαστές μας δε, πρέπει να σας πω στο σημείο αυτό, πως δεν έχουν καν παιδιά. Από τα σχόλια που λαμβάνουμε η μουσική μας δεν ακούγεται μόνο σε χώρους που υπάρχουν παιδιά αλλά σε χώρους που ο κόσμος ξεκουράζεται πχ  από ανθρώπους που κάνουν γιόγκα, ή ανθρώπους που κάνουν μασάζ ή που χαλαρώνουν. Αυτός ήταν και ένας λόγος που μας οδήγησε να τα ονομάσουμε  "νανουρίσμα για όλες τις ηλικίες".

2. Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας.
Η Roma Music Group ξεκίνησε το 2009 και ιδρύθηκε το Twinkle Twinkle Little Rock Star τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Σε λιγότερο από 5 χρόνια έχουμε κυκλοφορήσει 151 αλμπουμ και έχουμε τη μεγαλύτερη συλλογή για νανουρίσματα στον κόσμο. Επιπλέον αποτελούμε μια οικολογική εταιρεία. Τα cd μας φτιάχνονται μόνο κατόπιν ζήτησης από το Amazon.com. Μας αρέσει που αφήνουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στο χώρο της μουσικής. Τέλος, είμαστε πολύ περήφανοι για τις δωρεές που είμαστε σε θέση να κάνουμε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που φιλοξενούν γυναίκες και παιδιά.

3. Ποιό ήταν το πρώτο τραγούδι που μετατρέψατε σε νανούρισμα;
Το πρώτο τραγούδι που έγινε νανούρισμα είναι μέχρι και σήμερα best seller  και δεν είναι άλλο από το "Upside Down".

Jack Johnson - Upside Down

4. Πόσα τραγούδια έχουν μεταμορφωθεί συνολικά σε νανουρίσματα μέχρι σήμερα;
Όπως σας προανέφερα μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει συνολικά 151 άλμπουμ. Τα περισσότερα άλμπουμ έχουν 12 τραγούδια το καθένα, επομένως μ' έναν πρόχειρο υπολογισμό, μέχρι σήμερα αριθμουμε 1.800 μουσικά νανουρίσματα στον κατάλογό μας!

5. Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που έχετε ακούσει από γονιό;
Η αλήθεια είναι πως δεχόμαστε καθημερινά τόσα πολλά μηνύματα από τους γονείς όταν "μελωποιούμε" τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, που πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα. Από την άλλη βέβαια λαμβάνουμε και μηνύματα από γονείς με προτάσεις για τα επόμενα άλμπουμ μας.
 Η μουσική, ξέρετε, είναι ένα πρωτογενές συναίσθημα για πολλούς ανθρώπους.  Η ευκαιρία που του δίνεται, δίνουμε, να μοιραστούν αυτό το συναίσθημα με το παιδί τους είναι μερικές φορές συντριπτική.
Τις περισσότερες φορές, οι καλλιτέχνες που ασχολούμαστε δεν είναι πάντα και οι καταλληλότεροι για τα παιδικά αυτιά. Όσο και αν κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά. Όσο και αν λειτουργούμε με γνώμονα αυτά. Στην ουσία η μουσική μας είναι ένας φόρος τιμής για τους ίδιους τους γονείς. Οι γονείς εργάζονται καθημερινά τόσο σκληρά για να μεγαλώσουν τα μικρά τους που τους αξίζει να χαλάρωσουν μαζί τους. Και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από τη μουσική που αγαπούν και θαυμάζουν. Μόνο και μόνο αυτή η ιδέα είναι που κάνει αυτό το project ιδιαίτερο. Αυτή είναι που μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε.

6. Ο Χανς Κριστιαν Αντερσεν είχε πει "εκεί που δεν υπάρχουν λέξεις, μιλάει η μουσική". Πως πιστεύετε πως επηρεάζει η μουσική τα μωρά; Και ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν;
Λίγα είναι τα κοινά πράγματα που ενώνουν τους πολιτισμούς μεταξύ τους, ένα από αυτά είναι και η μουσική. Μπορεί να αγαπάς τα γαλλικά τραγούδια χωρίς απαραιτήτως να μιλάς τη γλώσσα και αντίστοιχα τα ιταλικά ή τα γερμανικά. Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που συνδέουν τη μουσική με την ανάπτυξη αλλά και με τη διάθεση των μωρών. Επομένως και εμείς συμφωνούμε πως τα πλεονεκτήματα της τριβής των παιδιών με τη μουσική από τη μικρή ηλικία είναι πολλά. Πως αντιδρούν τα μωρά; Απο τα μηνύματα που λαμβάνουμε, τα μωρά κοιμούνται, παίζουν ... την λατρεύουν! Έτσι όλοι είμαστε νικητές.



Down with the Sickness Lullaby Versions of Disturbed

7. Στις 22 Απριλίου θα παρουσιαστεί το "Lullaby Versions Of Disturbed". Τι να περιμένουμε μετά;
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως στις 29 Απριλίου θα βγουν νανούρισματα που είναι βασισμένα στην ταινία Frozen. Επειδή μας αρέσει να εκπλήσουμε το κοινό μας δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε κάτι παραπάνω. Εν τούτοις υποσχόμαστε πως θα έρθουν πολλά καινούργια τραγούδια και πολλές εκπλήξεις!
Μείνετε κοντά μας γιατί από τις 22 Απριλίου και μετά θα υπάρχει κάθε εβδομάδα και ένα καινούργιο άλμπουμ για τους επόμενους δύο μήνες!

 


Εμείς ως babyspace σας αφιερώνουμε το αγαπημένο μας!


Mirrors Lullaby Versions of Justin Timberlake


facebook page
Για να μην χάνετε κανένα νέο κλικ εδώ www.TTLRS.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας