Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-05 17:35:28 +0200 Φτιάχνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα με το παιδί μας

Φτιάχνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα με το παιδί μας

Φτιάχνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα με το παιδί μας 470 900
Άρθρο από Μαρία Ροδίτη
Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να ζήσουν την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ώστε να έχουν όμορφες, γλυκές οικογενειακές εμπειρίες και μαζί με αυτά και εμείς.
Μερικοί από εμάς ανυπομονούμε και περιμένουμε με λαχτάρα αυτή την εποχή, άλλοι πάλι όχι. Οι περισσότεροι όμως, έχουμε ζεστές παιδικές αναμνήσεις από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να μην μοιάζουν με των προηγούμενων χρόνων, πολλά πράγματα είναι διαφορετικά από όταν ήμασταν εμείς παιδιά. Μικροί και μεγάλοι όμως, μπορούμε να χρωματίσουμε διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, πιο ουσιαστικά. Έτσι λοιπόν, οι γονείς αντί να σκέφτονται τα Χριστούγεννα ως ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος ή σαν μία υποχρέωση, ας δούμε πως μπορούμε να τα ζήσουμε και να τα χαρούμε με αυτά που ήδη έχουμε, χωρίς υπερβολικούς, εντυπωσιακούς και πολυέξοδους τρόπους.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας και να δημιουργήσουμε ζεστές γιορτινές οικογενειακές στιγμές. Η μαμά, ο μπαμπάς και τα παιδιά στολίζουμε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κατασκευάζουμε και δημιουργούμε όλοι μαζί χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ζωγραφιές. Φτιάχνουμε παρέα γλυκά και μπισκότα. Ακούμε και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και βλέπουμε όλοι μαζί ταινίες. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας την χαρά της προσφοράς και την σημασία του να δείχνουμε την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας έμπρακτα, με μικρές, ανέξοδες αλλά τόσο ουσιαστικές και σημαντικές πράξεις. Κάνουμε βόλτες στην στολισμένη και φωτισμένη πόλη μας. Ερχόμαστε κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Βλέπουμε παιδικές φωτογραφίες και μιλάμε με τα παιδιά μας για τις γιορτές που κάναμε σαν παιδιά, πριν ακόμα γεννηθούν τα δικά μας.

Υπάρχουν τόσες πολλές μικρές, απλές και καθημερινές πράξεις που δημιουργούν το αληθινό νόημα  και πνεύμα των Χριστουγέννων και μας δίνουν αγάπη, τρυφερότητα, χαρά, δημιουργικότητα και ευκαιρία να ονειρευτούμε έστω για λίγο, που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε αυτό τον καιρό.

Ας ζήσει λοιπόν, η κάθε οικογένεια τα  φετινά Χριστούγεννα με το δικό της μοναδικό τρόπο και ας είναι αυτό το δώρο για εμάς και τους αγαπημένους μας!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας