Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 13:23:47 +0300 Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» θα πραγματοποιήσει την ημερίδα του Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων» τη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, 09.30 – 14.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50. Ημερίδα Σχεδίου Δράσης

Ημερίδα Σχεδίου Δράσης

Ημερίδα Σχεδίου Δράσης 470 900
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»  θα πραγματοποιήσει την ημερίδα του Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων» τη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, 09.30 – 14.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ...

Κατά την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα, 254 μετανάστριες έγκυες και νέες μητέρες έλαβαν υπηρεσίες προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα, προαγωγής του μητρικού θηλασμού, μαιευτικής φροντίδας στη λοχεία, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την  αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη. Παράλληλα, έλαβαν χώρα δράσεις δικτύωσης με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις  και εκπονήθηκε Οδηγός Φροντίδας Εγκύου και Νέας Μητέρας σε τέσσερεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά).


Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή εγκύων και νέων μητέρων, επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, μαιευτήρες - γυναικολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί,  νοσηλεύτριες/τές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας κ.ά.), στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικών οργανώσεων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν μεταναστευτικό πληθυσμό.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους ενδιαφερόμενους. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, μέχρι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο 210931054 ή ηλεκτρονικά στο info@fainareti.gr .

Το Σχέδιο Δράσης εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναίκειων Οργανώσεων)» (Α’ Και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας