Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-07 16:30:15 +0200 Αιμορροΐδες και Εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζω;

Αιμορροΐδες και Εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζω;

Αιμορροΐδες και Εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζω; 470 900
Όσο μεγαλώνει το μωρό, υπάρχει η περίπτωση να πιέζονται τα αγγεία του εντέρου, με αποτέλεσμα οι φλέβες να φουσκώσουν και να ερεθιστούν οι αιμορροΐδες.
Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικοί σχηματισμοί που βρίσκονται στον πρωκτό και αποτελούνται από αγγεία. Σε κάποιο βαθμό βοηθούν στη σύγκλιση του πρωκτού και συμβάλουν στην εγκράτεια των κοπράνων.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνό το φαινομένο οι αιμορροΐδες  να πρηστούν, εξαιτίας της κινητικότητας του εντέρου. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η ελαφρά αιμορραγία και ο πόνος κάθε φορά που πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Προκαλούν φαγούρα, πόνο και ερεθισμό.
Συνήθως, οι αιμορροΐδες εμφανίζονται το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Όσο μεγαλώνει το μωρό, υπάρχει η περίπτωση να πιέζονται τα αγγεία του εντέρου, με αποτέλεσμα οι φλέβες να φουσκώσουν και να ερεθιστούν οι αιμορροΐδες.

Πρόληψη:

-Αποφεύγουμε τα βάρη και την ορθοστασία αλλά και την πολύωρη παραμονή σε καθιστή θέση. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας της φύσεως της δουλειά μας, κάνουμε διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περπατώντας πχ στο  διάδρομο.

-Καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως.

-Τρώμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Το ψωμί, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο μας.

-Δεν παραλείπουμε να κάνουμε τις καθημερινές μας ασκήσεις. Η άσκηση βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και θα μας  βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη δυσκοιλιότητα.

-Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε στεγνό χαρτί στην τουαλέτα και επιλέγουμε υγρά χαρτομάντηλα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και καταπραυντικές κρέμες που θα μας ανακουφίσουν από τις αιμορροΐδες.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας