Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 16:38:23 +0300 Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για κάποια απόφαση μας σε σχέση με τα παιδιά ή για το αν η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά είναι η καλύτερη δυνατή; Εργαστήρια Υποστήριξης Γονέων

Εργαστήρια Υποστήριξης Γονέων

Εργαστήρια Υποστήριξης Γονέων 470 900
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για κάποια απόφαση μας σε σχέση με τα παιδιά ή για το αν η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά είναι η καλύτερη δυνατή;
Τα εργαστήρια γονέων δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν, να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τους γονείς παιδιών από 0 έως 7 ετών, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην επιστημονική πληροφόρηση και τις σύγχρονες πρακτικές σχετικά με την ανατροφή των παιδιών. Tα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη μετέπειτα πορεία του στη μάθηση, τη ψυχοσωματική υγεία και την κοινωνική προσαρμογή και αποτελούν μια καθημερινή πρόκληση για τους γονείς, η οποία απαιτεί γνώσεις ή και δεξιότητες.

Πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία μέσω της συμμετοχής σε μια ολιγομελή ψυχο-εκπαιδευτική ομάδα, όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να μοιραστούν νέες ιδέες και εμπειρίες για το μεγάλωμα των παιδιών τους καθώς και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους με γνώμονα πάντα τη σχέση γονέα-παιδιού.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να διασφαλιστεί πως η αγάπη, η αφοσίωση και η γενικότερη προσφορά των γονέων προς τα παιδιά τους επενδύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγαλώνουν υγιή και χαρούμενα παιδιά, τα οποία θα εξελιχθούν σε ευτυχισμένους, παραγωγικούς και κοινωνικά ενταγμένους ενήλικες.

Ενδεικτικά μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι:
•η συναισθηματική εξέλιξη στην προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία
•η  συμβολή των γονέων στη νοητική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών
•ποιες είναι οι κατάλληλες καθημερινές ρουτίνες ή συνήθειες και πώς θα διασφαλιστούν
•ενδεδειγμένοι τρόποι οριοθέτησης της συμπεριφοράς των παιδιών
•ο ρόλος της ευρύτερης οικογένειας στην ανατροφή των παιδιών
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται την ίδια μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα, και ολοκληρώνονται υστέρα από ένα κύκλο 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας 90 λεπτών.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι το γραφείο της ψυχολόγου Τάνιας Μπαγέρη, Πεύκων 6 & Καποδιστρίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό το λόγο τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα εργαστήρια και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε  με την κα Στάμου στο τηλέφωνο 210 6838117, Δευτέρα και Παρασκευή 09.00-17.00 και Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 11.00-19.00, ή στο e-mail info@taniabageri.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προφίλ, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις δράσεις της ψυχολόγου Τάνιας Μπαγέρη, θα βρείτε στα www.taniabageri.gr, twitter: @tanbager και facebook: Psychology4all.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας