Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-13 15:49:39 +0200 5+1 tips για να μη γίνει χάος με τους καλεσμένους του μωρού Tips για όταν θα έρθουν να δουν το μωρό

Tips για όταν θα έρθουν να δουν το μωρό

Tips για όταν θα έρθουν να δουν το μωρό 470 900
5+1 tips για να μη γίνει χάος με τους καλεσμένους του μωρού
"Γεννήσαμε, γεννήσαμε!" Η φίλη σας, η κουνιάδα σας ή η ξαδέλφη σας μόλις έφερε στον κόσμο το παιδάκι της. Φοράτε τα καλά σας και ετοιμάζεστε για την επισκέψη. Προτού βγείτε από το σπίτι ελέγξετε αυτά τα 5+1 tips για το τι πρέπει να κάνετε, στην περίπτωση που θέλετε να τους επισκεφτείτε ξανά. Είναι  κοινό μυστικό πως οι επίσκεψεις στις νέες μητέρες είναι λίγο "φορτικές".

1. Σας προσκαλώ στο σπίτι μου.
Τα μωρά είναι αξιολάτρευτα. Αυτά τα χειλάκια, τα χεράκια, τα μαγουλάκια τους, η μυρωδιά τους ... αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πας ακάλεστος επίσκεψη! Στείλε ένα email, πάρε ένα τηλέφωνο τους γονείς να τους ευχηθείς και ανάφερε τους ότι περιμένεις να τους δεις από κοντά. Έτσι θα περιμένεις το δικό τους οκ για να περάσεις την πόρτα του σπιτιού του νεογέννητου.

2. Τα μικρόβια δεν είναι καλεσμένοι.
Στην περίπτωση που είστε κρυώμενοι, ακόμη και αν σας ταλαιπωρεί ένα "αθώο" συνάχι θα πρέπει να αναβάλλετε την επίσκεψη σας. Ο οργανισμός των μωρών είναι πολύ επιρρεπής. Να έχεις στο νου σας πως θα πρέπει να πλύνεις τα χέρια σου πριν πάρεις αγκαλιά το μωρό και καλό θα ήταν να αποφύγειςφιλιά.


3. Τι θα φάμε;
Ένα μωρό στο σπίτι ειδικά για νέους γονείς είναι σκληρή δουλειά. Το πρόγραμμα σου αλλάζει από στιγμή σε στιγμή και η καθημερινότητά σου το ίδιο. Όπως και να το κάνουμε ένας νέος γονιός περνάει από μια μικρή διαδικασία μέχρι να βρει τα βήματα του και να σταθεί πάλι στα πόδια του . Έτσι λοιπόν, όσο και αν ακουστεί περίεργο, στους μη έχοντες παιδιά, ο χρόνος είναι χρήμα ακόμη και για να μαγειρέψεις. Για το λόγο αυτό, πέρνα μια βόλτα από την κουζίνα και μαγείρεψε κάτι απλό, γρήγορο και γευστικό ... οι γονείς θα το λατρέψουν.


4. Δεν υπάρχουν οικοδεσπότες και καλεσμένοι.
Αν έχεις θάρρος δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις από τους γονείς να σου φέρουν νερό ή να σε κεράσουν κάτι. Μπορείς να κατευθυνθείς από μόνος σου στην κουζίνα και να σερβιριστείς από μόνος σου. Επίσης δεν θα ήταν κακό να βοηθήσεις λίγο και τους γονείς. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάλεις ένα χεράκι στην κουζίνα;

5. Να περιμένεις τη σειρά σου.
Δεν αρπάζουμε το μωρό με το έτσι θέλω από την κούνια του ή από την αγκαλιά της μαμάς του. Όταν η μαμά αισθανθεί ασφάλεια θα σας το δώσει από μόνη της. Με την ίδια βέβαια λογική δεν ξεχνάμε να το δώσουμε και πίσω. Μετά τον τοκετό και ειδικά τις πρώτες μέρες το ένστικτο της μητέρας είναι ισχυρό. Σε καμία περίπτωση δε, δεν ξυπνάμε το μωρό με τυχαίους θορύβους για να δούμε τελικά από ποιον πήρε τα μάτια του, και σε ποιον μοιάζει το βλέμμα του.

5+1. Η γνώμη μου είναι πως ...
Δεν έχεις έρθει για να υποδείξεις αλλά για να συμβουλεύσεις. Μην προσπαθήσεις να δώσεις οποιαδήποτε συμβουλή αν πρώτα δεν σου έχει ζητηθεί από τους ίδιους τους γονείς. Επιπλέον μην είσαι δεικτικός αλλά και μην κάνεις παρατηρήσεις για την ανατροφή του παιδιού. Κάθε γονιός μεγαλώνει το παιδί του όπως αυτός πιστεύει.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας