Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-16 16:55:30 +0200 Πώς μαθαίνει το παιδί να τρώει με το κουτάλι και ποιές τροφές να προτιμήσουμε. Πώς αρχίζουμε να τρώμε με το κουταλάκι!

Πώς αρχίζουμε να τρώμε με το κουταλάκι!

Πώς αρχίζουμε να τρώμε με το κουταλάκι! 470 900
Μια από τις πρώτες συνήθειες των μεγάλων που υιοθετεί το μωρό, είναι να τρώει από το κουτάλι. Ας δούμε πώς θα το βοηθήσουμε να μάθει τον χειρισμό του κουταλιού. Μετά...ώρα για υγιεινή διατροφή! Ποιές τροφές προτιμάμε για τα πολύτιμα συστ...

Πώς μαθαίνουμε το παιδί να χρησιμοποιεί το κουτάλι
-Βάζουμε το κουτάλι ανάμεσα στα χείλη του παιδιού. Αν αρνείται να τα ανοίξει, δεν προσπαθούμε να πιέσουμε το κουτάλι να μπει στο στόμα του. Αν η τροφή πάει στο πίσω μέρος της γλώσσας του παιδιού, μπορεί να πνιγεί.
-Αν το μωρό αρνείται να φάει με το κουτάλι, βάζουμε  τροφή στην άκρη του δαχτύλου μας και το αφήνουμε να το  πιπιλίσει. Αν τρώει από το δάχτυλό μας, συνεχίζουμε να το ταϊζουμε έτσι. Αν επιμένει να μη θέλει να φάει... μάλλον δεν εγκρίνει τη συνταγή μας, οπότε ξαναδοκιμάζουμε το συγκεκριμένο φαγητό μερικές  ημέρες αργότερα. 
-Μετά από κάθε γεύμα, δίνουμε στο παιδί λίγο νερό για να καθαρίσει το στόμα του.
-Η ευχάριστη ατμόσφαιρα, το όμορφο περιβάλλον, η δική μας καλή διάθεση, χωρίς ξεσπάσματα και γκρίνια, κάνουν το μωρό πιο δεκτικό. Δεν διακόπτουμε λοιπόν ποτέ το γεύμα του για να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και δημιουργούμε ατμόσφαιρα χαράς στο γεύμα.

Ποιές τροφές είναι απαραίτητες;
-Οι τροφές με σίδηρο όπως το κρέας, τα δημητριακά, τα πράσινα λαχανικά και το αβγό για μωρά άνω των 12 μηνών. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα.
-Το βρεφικό γιαούρτι, μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που μπορεί να ενταχθεί στο διαιτολόγιο του βρέφους από τον 6ο μήνα. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με υψηλή αφομοιωσιμότητα (πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο). Ο εμπλουτισμός του γιαουρτιού με σίδηρο είναι  εξαιρετικά χρήσιμος, διότι το βρέφος γεννιέται με ένα απόθεμα σιδήρου το οποίο εξαντλείται περίπου τον 3ο - 5ο μήνα της ζωής του. Έτσι το βρεφικό γιαούρτι εφοδιάζει το βρέφος με μεγάλες ποσότητες εύκολα αφομοιώσιμου σιδήρου. Το γιαούρτι με δημητριακά αποτελεί ένα μοναδικό διατροφικό συνδυασμό για τα βρέφη από τον 6ο μήνα, καθώς το γιαούρτι και τα δημητριακά αποτελούν  συμπληρωματικές τροφές. Συγκεκριμένα, οι πρωτεΐνες του γάλακτος και οι πρωτεΐνες των δημητριακών αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά, δημιουργώντας ένα συνδυασμό υψηλής διατροφικής αξίας. Επιλέγουμε βρεφικό γιαούρτι με επιλεγμένες μαγιές κατάλληλες για βρέφη.
-Το ελαιόλαδο. Κάθε σταγόνα του είναι πολύτιμο μέτρο ανάπτυξης του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου των νεογέννητων. Γι' αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει στην καθημερινή διατροφή της μητέρας που θηλάζει, αλλά και στις σούπες των νηπίων. Διαλέγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα γεύματα του παιδιού μας και προτιμάμε να προσθέτουμε το λάδι στο τέλος του μαγειρέματος, ωμό.
-Οι κρέμες και οι σούπες είναι οι πιο κατάλληλες πρώτες παιδικές τροφές. Δεν χρειάζονται μάσημα, χωνεύονται εύκολα και το μαγείρεμά τους δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας