Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-11 16:41:53 +0300 Πριν λοιπόν αρχίσουμε να αναζητούμε το ύφος διακόσμησης που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποια αδιαπραγμάτευτα δεδομένα που αφορούν στην ασφάλεια του παιδιού. Διακόσμηση βρεφικού δωματίου με ασφάλεια

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου με ασφάλεια

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου με ασφάλεια 470 900
Άρθρο από Μαρία Χατζησταύρου
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να αναζητούμε το ύφος διακόσμησης που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποια αδιαπραγμάτευτα δεδομένα που αφορούν στην ασφάλεια του παιδιού.
Όταν έρχεται η ώρα της διακόσμησης ενός βρεφικού δωματίου, ο εργονομικός σχεδιασμός και η ασφάλεια είναι δυο στοιχεία που πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία.  Πριν λοιπόν αρχίσουμε να αναζητούμε το ύφος διακόσμησης που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποια αδιαπραγμάτευτα δεδομένα που αφορούν στην ασφάλεια του παιδιού.

-Προτιμήστε έπιπλα πιστοποιημένα από τον ΕΛΟΤ ( Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης) ή  με πιστοποιήσεις ISO διασφάλισης ποιότητας και περιβαντολογικής διαχείρησης.  Δώστε μεγάλη σημασία στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα έπιπλα καθώς αρκετές εταιρείες προκειμένου να μειώσουν το κόστος παραγωγής, καταφεύγουν στη χρήση ουσιών που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του μωρού σας.  Περισσότερο ασφαλή είναι τα έπιπλα από φυσικό ξύλο που φέρουν φινίρισμα κεριού ή λαδιού.  Επιπλέον, ελέγξτε κατά πόσο οι ζωγραφιές που φέρουν πάνω τους τα έπιπλα, δεν θα «μαδήσουν» με τον καιρό.

-Αποφύγετε τα πολύ ψηλά έπιπλα, όπως οι ραφιέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση εάν αυτά υπάρχουν, φροντίστε να βιδωθούν καλά στον τοίχο, προς αποφυγήν ατυχημάτων από πτώση αντικειμένων ή διακοσμητικών.

-Επιλεξτε μια κούνια της οποίας τα κάγκελα αφήνοει μικρά κενά ανάμεσά τους και αποτρέπουν το μωρό από το να σφηνωθεί ή να γλυστρίσει ανάμεσά τους.  Επιπλέον, είναι σημαντικό το προστατευτικό της κούνιας να μην είναι εννιαίο ξύλο αλλά να έχει έστω και μικρά κενά προκειμένου να κυκλοφορεί ο αέρας και φυσικά να αφήνει ελέυθερη την ορατότητα στο μωρό σας.

-Μιας και η σημαντικότερη ασχολία για ένα παιδί είναι και «πρέπει» να είναι το παιχνίδι,αφήστε του αρκετό χώρο για να το κάνει. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε μόνο τα απαράιτητα έπιπλα στο δωμάτιο του και όχι έπιπλα «δορυφόρους» που λειτουργούν αποθηκευτικά για τα πράγματα της υπόλοιπης οικογένειας.   Με την αποφυγή τοποθέτησης επιπρόσθετων επίπλων μειώνετε την συχνή διέλευση στο δωμάτιο και κατά συνέπεια την σκόνη.  Ωστόσο, οι αποθηκευτικοί χώροι που θα παραμείνουν θα πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες του μωρού και να φιλοξενούν τα παχνίδια και την προίκα του.

-Όσον αφορά στα διακοσμητικά αντικείμενα, απομακρύνετε και αποφύγετε ότι είναι μυτερό, αιχμηρό, εύθραστο, με αποσπώμενα μέρη και με κορδέλες ή κορδόνια.

-Καλύψτε όλες τις πρίζες με ειδικά πλαστικά προστατευτικά που θα προμηθευτείτε από καταστήματα με ηλεκτρολογικά είδη. Φυσικά απομακρύνετε την κούνια από πρίζες ή καλώδια.

-Θα ήταν χρήσιμο να τοποθετήσετε στοπ στην πόρτα του δωματίου, για να να μην κλείσει απότομα και με θόρυβο σε περίπτωση που δημιουργηθεί ρεύμα αέρα.

-Το δάπεδο κατά προτίμηση θα πρέπει να είναι ξύλινο. Σε κάθε περίπτωση θε πρέπει να είναι καλύμένο με μια μοκέτα ή ένα χαλί που φυσικά δεν μαδάει.

-Τέλος, επιλέξτε χρώματα οικολογικά, απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες που δεν θα επιβαρύνουν το πρώιμα ακόμα διαμορφωμένο αναπνευστικό σύστημα του μωρού σας.  Φυσικά η βαφή του δωματίου είναι σωστό να γίνει τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν το δωμάτιο υποδεχτεί το μικρό κάτοικό του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας