Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-22 10:08:43 +0200 Πώς αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα της ερυθράς. Παιδικές ασθένειες: Ερυθρά

Παιδικές ασθένειες: Ερυθρά

Παιδικές ασθένειες: Ερυθρά 470 900
Άρθρο από Δρ Λωρέττα Θωμαϊδου
Πρόκειται για μια «συνηθισμένη» παιδική ασθένεια, έχει ως χαρακτηριστικό σύμπτωμα τα εξανθήματα, κάποιες φορές περνά απαρατήρητη και προλαμβάνεται με τον εμβολιασμό. Η ερυθρά θέλει μεγάλη προσοχή όταν συμβεί στην περίοδο της εγκυμοσύνης ...

• Πυρετός, διόγκωση των αδένων και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα είναι τα συμπτώματα της ερυθράς.
• Το εξάνθημα της ερυθράς μπορεί να είναι μικρό σαν το κεφάλι μια καρφίτσας ή πιο μεγάλο σε ακανόνιστο σχήμα.
• Το εξάνθημα της ερυθράς συνήθως πρωτοεμφανίζεται στο πρόσωπο.
• Επειδή η ερυθρά είναι ελαφριά αρρώστια υπάρχει περίπτωση να την περάσει το παιδί και εμείς να μην την αντιληφθούμε. Σε άλλες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν και 20 μέρες να εμφανιστούν.
• Για την πρόληψη της ερυθράς υπάρχει ειδικό εμβόλιο, το γνωστό ως MMR Π (ιλαράς, ερυθράς και παρωτίτιδας) το οποίο γίνεται σε παιδιά  ηλικίας 15 μηνών.

Τι πρέπει να κάνω αν διαγνωστεί στο παιδί ερυθρά;
Σε περίπτωση που το παιδί έχει πυρετό και παρουσιάζει εξάνθημα θα πρέπει να το πάμε στον παιδίατρο. Εάν διαγνωστεί ερυθρά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του παιδιάτρου. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αφήσουμε το παιδί να έρθει σε επαφή με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και ειδικά με εγκύους.

Ερυθρά στην περίοδο της εγκυμοσύνης
Η ερυθρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αν διανύουμε τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μας. Μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες στο έμβρυο, όπως διαταραχές στην όραση, κώφωση και άλλες βλάβες του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας