Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-11-02 13:00:34 +0200 Πόσο επικίνδυνος είναι ένα πόνος στην κοιλιά που κρύβει σκωληκοειδίτιδα Πόσο επικίνδυνος είναι ένα πόνος στην κοιλιά που κρύβει σκωληκοειδίτιδα

Πόσο επικίνδυνος είναι ένα πόνος στην κοιλιά που κρύβει σκωληκοειδίτιδα

Πόσο επικίνδυνος είναι ένα πόνος στην κοιλιά που κρύβει σκωληκοειδίτιδα 470 900
Η σκωληκοειδής απόφυση είναι μια απόφυση του παχέος εντέρου η οποία στην ουσία δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Πολλές φορές ένας επίμονος πόνος στην κοιλιά δεν αντιμετωπίζεται με ιδιάιτερη σημασία από τους γονείς. Κι όμως θα μπορούσε να κρύβει σοβαρά προβλήματα όπως μια σκωληκοειδίτιδα.

Τι κίνδυνος υπάρχει αν η σκωληκοειδίτιδα δεν αφαιρεθεί εγκαίρως;

Αν η σκωληκοειδίτιδα δεν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και να σκορπιστούν τα μικρόβια μέσα στην κοιλιά. Δεν είναι βέβαια απαραίτητο ότι όλα τα παιδιά θα πάθουν σκωληκοειδίτιδα ή ότι θα βρεθούν στη θέση να την αφαιρέσουν. Πρέπει να είμαστε σε θέση να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα αυτής και να μην πανικοβαλλόμαστε σε κάθε μικρό πόνο της κοιλιάς του παιδιού, που είναι πιθανό να προκαλείται από άλλα αίτια. Ο παιδίατρος έχει το λόγο!

Ποια είναι τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας;

  • Πόνοι στην κοιλιά  Το πρώτο χτύπημα της σκωληκοειδίτιδας είναι ο πόνος στην κοιλιά. Το παιδί παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά και ειδικά γύρω από τον αφαλό. Ο πόνος όσο περνάει η ώρα μεταφέρεται από την περιοχή του αφαλού πιο κάτω και δεξιά. Επειδή μπορεί να ερεθιστεί κάποιος μυς του ποδιού, το παιδί μπορεί να κουτσαίνει και να περπατάει γερμένο.
  • Εμετός  Οι εμετοί κάνουν την εμφάνισή τους μετά από αρκετή ώρα αφότου ξεκίνησαν οι πόνοι στην κοιλιά και είναι το δεύτερο κατά σειρά σύμπτωμα. 
  •  Απώλεια όρεξης  Το παιδί δεν έχει όρεξη για φαγητό.
  • Πυρετός  ο πυρετός δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα συνοδεύει ένα περιστατικό σκωληκοειδίτιδας. Αν όμως παρουσιαστεί είναι σε χαμηλά επίπεδα γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή!

Στην περίπτωση των παραπάνω συμπτωμάτων καλούμε αμέσως τον παιδίατρό μας.

Αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας

Η σκωληκοειδίτιδα αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση. Όπως σε κάθε χειρουργείο απαιτείται νάρκωση. Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από την κρισιμότητα της κατάστασης. Το μετεγχειρητικό στάδιο διαρκεί περίπου 1 μέρα. Ο γιατρός θα συστήσει ειδική διατροφή, αντιβίωση και αποφυγή μεγάλης σωματικής κόπωσης. 
 
«Το παιδί μου έκανε συνέχεια εμετούς, παραπονιόταν ότι πονάει η κοιλιά του και είχε λίγο πυρετό. Εκεί που ήμουν έτοιμη να καλέσω τον γιατρό, σταμάτησαν ξαφνικά όλα τα συμπτώματα. Ησύχασα. Ξαφνικά το παιδί ανέβασε υψηλό πυρετό και οι εμετοί και οι πόνοι στην κοιλιά διπλασιάστηκαν. Η σκωληκοειδίτιδα έσπασε. Για καλή μου τύχη το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα και έτσι δεν είχαμε χειρότερα. Το παιδί χειρουργήθηκε και τώρα είναι μια χαρά. Όπως με ενημέρωσε αργότερα ο γιατρός, όταν ο πυρετός και οι πόνοι στην κοιλιά σταματάνε απότομα όπως και άρχισαν, υπάρχει περίπτωση να σπάσει η σκωληκοειδίτιδα και η κατάσταση να γίνει πολύ σοβαρή, για αυτό πρέπει να ειδοποιούμε αμέσως τον παιδίατρο. Ευτυχώς, εμείς σταθήκαμε τυχεροί».

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας