Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-01-13 16:11:23 +0200 Φθορά στα δόντια των παιδιών φαίνεται να προκαλεί το άγχος των γονιών. Μειώστε το άγχος, χαλάει τα δόντια

Μειώστε το άγχος, χαλάει τα δόντια

Μειώστε το άγχος, χαλάει τα δόντια 470 900
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο εξέτασε τα επίπεδα του άγχους των γονιών και πόσο αυτό επηρεάζει την υγιεινή των παιδικών δοντιών.

Η ομάδα εξέτασε το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, το εισόδημα τους, ακόμα και το αν μεγαλώνουν μόνοι τους το παιδί ή όχι.  Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι τα χαμηλά εισοδήματα και η χαμηλή εκπαίδευση είναι παράγοντες που  συνδέονται με αυξημένο άγχος των γονιών. Επίσης ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο άγχος έχουν οι γονείς, τόσο πιο πολλά προβλήματα εμφανίζονται στα δόντια των παιδιών τους. Από την έρευνα προκύπτει ότι οδοντιατροί πρέπει να είναι έτοιμοι όχι μόνο για την επισκευή των δοντιών , αλλά και για την παροχή ψυχολογικής βοήθειας στους γονείς με στόχο τη μείωση του άγχους τους. Οι ερευνητές παρουσίασαν  τα συμπεράσματά τους κατά τη διάρκεια της 87ης συνόδου της Γενικής Διεθνούς Ένωσης για την Οδοντιατρική Έρευνα. 

Πηγή: www.sciencedaily.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας