Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-31 10:14:34 +0200 Τι πρέπει να αλλάξει στο σπίτι πριν έρθει το μωρό. Οι τελευταίες πινελιές πριν έρθει το μωρό σου

Οι τελευταίες πινελιές πριν έρθει το μωρό σου

Οι τελευταίες πινελιές πριν έρθει το μωρό σου 470 900
Ένα παιδί χωράει σε κάθε σπίτι, απλά χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποδοχή του.

Ξεκινάμε με το κάπνισμα που απαγορεύεται δια ροπάλου, συνεχίζουμε με τη σχολαστική καθαριότητα στον χώρο που θα φιλοξενηθεί και φροντίζουμε για τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί ο νέος απόγονος! 

1. Απαγορεύεται το κάπνισμα! Από την έναρξη της εγκυμοσύνης είναι σωστό να εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Η απαγόρευση πρέπει να ισχύει για όλους (μπαμπά, κι εσύ συμπεριλαμβάνεσαι) και να τηρείται αυστηρά. Το καπνιστήριο μπορεί να λειτουργήσει στο μπαλκόνι ή τον κήπο που θα εξοπλιστεί με τα απαραίτητα: καρέκλες, τραπεζάκι, τασάκια.

2. Διάλεξε το δωμάτιο που θα γίνει το «δωμάτιο του μωρού». Το νεογέννητο δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ένα δωμάτιο ήσυχο, με φυσικό φως είναι αρκετό. Αν δεν υπάρχει η πολυτέλεια του ξεχωριστού υπνοδωματίου θα πρέπει να δημιουργηθεί χώρος για το μωρό και τα πράγματά του στο υπνοδωμάτιο των γονέων. 

3. Η μετακόμιση. Για τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του θα χρειαστεί να τοποθετηθεί η κούνια ή το λίκνο του μωρού δίπλα στο κρεβάτι της μαμάς. Η αλλαξιέρα και η ντουλάπα του μπορούν να τοποθετηθούν εξαρχής στο δωμάτιό του. 

4. Σχολαστική καθαριότητα του χώρου. Αδειάζουμε το δωμάτιο από περιττά πράγματα και, αν χρειάζεται, κανονίζουμε να βαφτούν οι τοίχοι με οικολογική άοσμη μπογιά. Βγάζουμε μοκέτες και χαλιά και τα στέλνουμε για καθάρισμα και φύλαξη μέχρι του χρόνου. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα παράθυρα, τις πόρτες, τα ντουλάπια και τα έπιπλα που θα χρησιμοποιηθούν. Αν ο γιατρός δεν μας επιτρέπει να κάνουμε δουλειές, ζητάμε τη βοήθεια των φίλων ή των αδερφών μας. 

5. Το δωμάτιο του μωρού πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας για το παιδικό δωμάτιο αλλά και κάποιες στοιχειώδεις αρχές που θα βοηθήσουν να μπει εύκολα πρόγραμμα στον ύπνο του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας