Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-29 16:44:48 +0300 Ξεκινάμε την "πράσινη" δράση εκ των έσω, εξασφαλίζοντας καθαρό αέρα στο σπίτι μας! Η σημασία του καθαρού αέρα στο σπίτι για την υγεία του παιδιού μας

Η σημασία του καθαρού αέρα στο σπίτι για την υγεία του παιδιού μας

Η σημασία του καθαρού αέρα στο σπίτι για την υγεία του παιδιού μας 470 900
Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι επηρεάζει την υγεία αλλά και τη διάθεση των χρηστών του.

Όταν ο αέρας στο σπίτι δεν είναι καθαρός

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την υγεία όλων και ιδιαίτερα των παιδιών, δημιουργώντας προβλήματα κυρίως αναπνευστικά, όπως αλλεργίες, κρυολόγημα, άσθμα, αλλά και ψυχολογικά-παθολογικά, όπως ατονία, ζάλη και κακή διάθεση. Η καθαρότητα του αέρα του σπιτιού είναι επίσης πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος του παιδιού. Ο εξωτερικός ρύπος, ο καπνός από τα τσιγάρα, η αυξημένη θερμοκρασία, οι ουσίες που παράγει η εκτεταμένη χρήση απορρυπαντικών, μπογιάς ή καλλυντικών σπρέι, είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το οικιακό περιβάλλον, στο οποίο το παιδί περνάει τα τρία τέταρτα περίπου της ημέρας. Η επιστήμη χαρακτηρίζει την επιβαρημένη ατμόσφαιρα του σπιτιού ως «οικιακή μόλυνση». Τους χειμερινούς μήνες η ατμόσφαιρα του σπιτιού επηρεάζεται και από την πολύωρη λειτουργία του καλοριφέρ, που θερμαίνει μεν το χώρο, ξηραίνει όμως τον αέρα. Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη αποκατάστασης της ατμοσφαιρικής υγρασίας. 

Πώς βελτιώνουμε την ποιότητα αέρα στο σπίτι

Η ικανοποιητική συγκέντρωση υδρατμών στο χώρο βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία του μωρού και περιορίζει την πιθανότητα μελλοντικών αναπνευστικών προβλημάτων. Ο τακτικός αερισμός των δωματίων, η τοποθέτηση υγραντών στα σώματα του καλοριφέρ ή ηλεκτρικής υγραντικής συσκευής στο δωμάτιο του μωρού μία ώρα πριν από τον ύπνο του και οι ιονιστές - καθαριστές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι λύσεις που βοηθούν στην ανανέωση του αέρα και στην καλή οξυγόνωση του χώρου. 

Ο ρόλος του τσιγάρου

Ένας από τους κύριους παράγοντες που επιβαρύνουν την οικιακή ατμόσφαιρα είναι το τσιγάρο. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει φορμαλδεΰδη, ουσία που προκαλεί ερεθισμό στη βλεννογόνο της μύτης, του λαιμού, της τραχείας και των βρόγχων. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, 3 στα 4 Ελληνόπουλα είναι παθητικοί καπνιστές και ο κίνδυνος να παρουσιάσουν μελλοντικά αναπνευστικά προβλήματα είναι 4 φορές μεγαλύτερος από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον μη καπνιστών.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας